Outlook Festival
Outlook Festival

Outlook festival ambasador bass glazbe i soundsystem kulture u svijetu ovo ljeto obilježava svoj deseti rođendan, a ususret velikoj obljetnici u zagrebačkom klubu Močvara sprema se veliko zagrijavanje!

Outlook festival ambasador bass glazbe i soundsystem kulture u svijetu ovo ljeto obilježava svoj deseti rođendan. Ususret velikoj obljetnici u regiji se organizira niz launch partyja, a zagrebačko zagrijavanje za Outlook održat će se 19. svibnja u klubu Močvara.

Zion Train (UK), jedni od najutjecajnijih svjetskih dub sound systema i pioniri britanskog dub zvuka, nakon punih 15 godina od svog premijernog zagrebačkog nastupa vraćaju se na mjesto zločina, kao glavni gosti zagrijavanja za 10. Outlook festival, a sve u sklopu proslave 18. Močvarinog rođendana. Za sljedeću godinu najavili su veliku turneju povodom 30 godina postojanja. Kroz dosadašnjih preko 2500 nastupa, posjetili su najveće svjetske klupske i festivalske pozornice, a i dalje zvuče svježe i zanimljivo. Njihovo aktualno izdanje je dvostruki album Versions, koji sadrži remixeve pjesama s dva prethodna albuma State Of Mind i Land Of The Blind. I dalje vode izdavačke etikete Universal Egg i Deep Root, te Abassi Hi Power sound system. Neil Perch u live dub mixu, i Dub Dadda za mikrofonom još jednom će rasplesati Zagreb. Dan nakon zagrebačkog nastupa Ziona Train će otvoriti sezonu na tvrđavi Punta Christo pored Pule, kada će biti i otkriven mural, u izvedba slikara Marka Vojnića, inspiriran njihovom glazbom i prvim nastupom na Seasplashu 2003.godine.

Zion Train i jaka domaća postava na zagrijavanju za 10. Outlook festival 5

Filip Motovunski, nakon proÅ¡logodiÅ¡njeg izdanja, dugosvirajućeg dvostrukog CD-a Ten Years Making Beats za PDV, istarski d n’ b producent/DJ Filip Motovunski nastavlja bilježiti uspjehe uzlaznom putanjom. Jedna od najpoznatijih svjetskih drum and bass etiketa Bad Taste Recordings (pod vodstvom Vegasa iz Bad Company UK) nedavno je izdala dvije Filipove pjesma. Pjesma Lava VIP čak je dobila i svoju video inačicu, u režiji Filipa Filkovica Philatza.

Kodin, jedan od najboljih hrvatskih d’n’b producenata i DJ-a čije se stvari često mogu čuti u miksevima stranih i lokalnih DJ-a. Njegova produkcija evoluira u svakom segmentu, od aranžmana do tehničke strane. Trenutno je u produkciji fokusiran na žanrove kao što su dubstep i techno, a inače fokus mu je neurofunk, techstep te minimal drum’n’bass.

Sap Leo, kolekcionar ploča, zaljubljenik u bass glazbu i jedan od pokretača Volumen programa, odradit će uvodni set zagrijavajući vas svojom vinilnom dub i dubstep selekcijom.

Zion Train i jaka domaća postava na zagrijavanju za 10. Outlook festival 6

Počevši 2008. godine kao mali festival s nešto manje od 1000 posjetitelja, da bi s vremenom postao vodeći festival bass glazbe u svijetu, Outlook festival stvara povijest od prvog dana. Mnogo se toga promijenilo u deset godina, ali posvećenost, strast i sposobnost Outlook festivala i dalje je prisutna, kao i prvih dana. Organizacijskom timu Outlook festivala prošli je tjedan uručeno posebno priznanje Grada Pule za osobite doprinose i postignuća značajna za razvitak i ugled Grada, a ugledni The Guardian nedavno je dodao Outlook na listu najboljih festivala u svijetu.

Četverodnevno slavlje soundsystem kulture ujedinjuje mlade talente i istinske legende iz svijeta dubstep, jungle, dub, drum and bass, hip-hop, garage te mnogih drugih glazbenih žanrova. Između 6. i 10. rujna 2017. jaka postava od preko 250 izvođača tresti će kamene zidove tvrđave Punta Christo i Arene u Puli, i time obilježiti desetljeće postojanja Outlook festivala. U Areni festival će otvoriti Dizzee Rascal, DJ Shadow i Outlook Orchestra, a na tvrđavu se penju Ghostface Killah, Chronixx & Zinc Fence Redemption Band, Wiley, Giggs, Roots Manuva, Pharoahe Monch, Goldie, LEVELZ, AJ Tracey, Madam X, David Rodigan, Mad Professor, Shy FX, Loyle Carner, Rockwell, Congo Natty, Alix Perez…