Lonac
Lonac

U sklopu riječke Spajalice Lonac je naslikao veliki mural naziva ‘Pimplanje’ tj. ‘Nitpicking’ aludirajući time na apsurdnost ‘pimplanja’ samog dok je u Zagrebu u suradnji s umjetnikom Chez186 oduševio novim impresivnim muralom naziva ‘Technicolor Dream’.

U Rijeci je Lonac muralom ‘Pimplanje’ tj. ‘Nitpicking’ prikazao svog oca kako koncentrirano radi na maketi broda, jedrenjaka, uperenog pogleda i s apsolutnim fokusom na jedan mali detalj koji izrađuje ili popravlja, piše Journal.hr

Radi se o vizualnom prikazu realnog događaja – Lončev otac je svojevremeno, dok je služio vojni rok, napravio maketu broda prema nacrtima koje je kupio u Rijeci. Podignute obrve, jaki, izraženi pogled kroz spuštene naočale na vrhu nosa jako su detaljno i realistično naslikani i ovaj mural je možda baš zbog te jako vješto prikazane geste najizražajniji do sada. Sljedeći put kada ćete posjetiti Rijeku, obavezno posjetite Ružićevu ulicu!

Foto: Facebook, Silkfatblues Photo & Videography / Journal.hr
Foto: Facebook, Silkfatblues Photo & Videography / Journal.hr

U Zagrebu je pak, u dvorištu AKC Medika, osvanuo novi rad koji su netom oslikali umjetnici Lonac i Chez186. Odlična je to suradnja street art umjetnika i graffitera gdje je na jedan jako suptilan način spojena figuralnost i realizam Lonca te apstrakcija i jako živi kolorizam Cheza186.

Ovaj, stvarno impresivan mural nazvan ‘Technicolor Dream’ prikazuje dječaka dok spava. Plavi dječak u šarenoj posteljini kreveta savršen je i jasan prikaz dubokog i radnjom bogatog sna, kakvim ga i sam naziv implicira.

Što umjetnici inače stvaraju pogledajte na njihovim stranicama: Lončeve radove ovdje, a radove Chez186 na ovom linku.

Foto: Lonac, Silkfatblues / Journal.hr
Foto: Lonac, Silkfatblues / Journal.hr