U današnjem modernom svijetu tisuća govornih jezika, jedan je toliko univerzalan da ima snagu na istom mjestu okupiti tisuće neznanaca, razbiti sve predrasude i širiti ljubav. Taj univerzalni jezik je TECHNO!

LABYRINTH ISTRIA je mlađi brat dobro poznatog LABYRINTH OPEN festivala iz Omiša u Dalmaciji, koji je protekle dvije godine ugostio velikane kao što su Amelie Lens, Joris Voorn, Stephan Bodzin, Dubfire, Matthias Tanzmann, Len Faki, Hernan Cattaneo, Kolektiv Turmstrasse te mnogi drugi. U Istru nam ove godine dolazi kao butique festival na otvaranju ljetne festivalske sezone te nam donosi savršen mix jadranskih plaža, lokalne gastronomije, slikovite povijesti i znamenitosti Poreča, kao i potpuno svjež koncept 36-satnog non-stop techna u prekrasnom ljetovalištu, na 3 stage-a uz cjelodnevni beach party.

Prvo ime Labyrinth Istria je berlinski DJ duo PAN-POT, čvrsto usidren u najboljoj svjetskoj DJ ligi. Ova dva glazbena maga jednako su vješti i kao vrhunski techno producenti koji hipnotički zavode mase na plesnom podiju još od 2007. godine. Tada su se na svjetsku scenu lansirali svojim albumom “Pan-O-Rama” i ušla pod kožu svakom ozbiljnom techno fanu. Mračna energija, tvrdi basevi, melodika i dinamika u kojoj ustraju s filigranskom preciznošću, a sve to praćeno odmjerenim vokalnim dionicama. Ukratko: kinetični tehcno s mračne strane sile. Svoj zvuk tokom vremena su dodatno profilirali na etiketama kao što su Mobilee, Einmaleins te Soma, a dodatno ga kultiviraju na vlastitom labelu Second State.

Ljetna festivalska sezona na Jadranu ove godine počinje u Poreču, uz neponovljivi LABYRINTH ISTRIA i Pan-Pot 1

Uz Pan-Pot, MARCEL FENGLER također dolazi u Istru. Vinyl-junkie i eklektik, s korijenima duboko u eri pada berlinskog zida, zlatnih godina Claude Younga, Tresora i Love Parade-a, jedan od prvih rezidenta Berghain / Panorama Bar-a, veliki prijatelj Efdemina i Marcela Dettmanna s izdanjima na etiketama kao što su Ostgut Ton in Mote Evolver te šef labela IMF, na čiji talent i kvalitetu već četvrt stoljeća redovito upozorava i sam Resident Advisor.

Uz njih, odabrana je i nekolicina najboljih iz ponude regionalne techno scene, iz segmenta pionira i “vrućih” početnika raznih DJ natjecanja s pedigreom natupa na već nekoliko vrhunskih festivala.

Više informacija o festivalu, kao i posljednjih 200 festivalskih paketa (smještaj + festivalska ulaznica), po cijeni već od 39,60 EUR po osobi, potražite na linku.

Dnevne festivalske ulaznice te ulaznice za prvi dan festivala, uz Pan-Pot i Marcela Fenglera, u prodaji u sustavu Eventim.

Posted by Labyrinth Open on Monday, February 11, 2019