Neki od najistaknutijih svjetskih klubova i ove godine dolaze na No Sleep Novi Sad, famoznu pozornicu EXIT festivala, a svoje postave već su objavili briselski Fuse (7. srpnja), londonski Avant Garde (8. srpnja) i pariški Concrete (9. srpnja). Vrijeme je došlo i za pravi dragulj među britanskim klubovima, čuveni Sub Club iz Glasgowa!

Čuveni Sub Club iz Glasgowa ove godine proslavlja apsolutni rekord na klupskoj sceni, 30 godina ustrajnog rada, i to uz specijalnu turneju s kojom će uz Novi Sad obići i London, Berlin, Barcelonu, Amsterdam, Atenu, Oslo i druge, pozorno odabrane destinacije. Zašto je redovno u samom vrhu lista najboljih svjetskih klubova, Sub Club će dokazati i na Exitu, kada će ga, iznad svih, predstavljati njegov legendarni duo Harri & Domenic čija klupska noć “Sub Culture” se održava svake subote već ravno 25 godina, što je čini najdugovječnijom rezidencijom na svijetu!

Pod vodstvom ove dvojice kapetana, škotska podmornica uplovit će na tvrđavu u četvrtak 6. srpnja, a u svoju specijalnu posadu za EXIT pozvala je i veoma bliske prijatelje iz Tel Aviva, trenutno najtraženiji raversko-rockerski duo Red Axes te misterioznog producenta i “Disco Halal” osnivača Moscomana! Mjesto prvog časnika zasluženo pripast će Denisu Sulti, mladoj zvijezdi u nezadrživom usponu i DJ-u koji je u proteklih godinu dana osvojio sva moguća priznanja među kojima i Best Breakthrough Producer uz debi na super-visokom 26. mestu Resident Advisor liste! Za domaću podršku ovakvoj postavi, odabrani su iskusni pionir i jedan od lidera domaće scene Vlada Janjić te mladi house producent izuzetnog talenta Nemanja Krstić.

Baš kao što je Sub Club poznat po stilskoj širini, tako se ni Red Axes ne mogu podvesti pod određeni žanr ili glazbeni stil, osim onog svog. A to i jeste odlika najvećih. Dok su za jedne post-punk bend, a za druge DJ tandem čiji setovi doslovno raspamećuju vodeće klubove i festivale na svim kontinentima, za Red Axes se može reći da su pravi fenomen na svjetskoj sceni koji pokazuje da postoji budućnost izvan house i techno standarda. Svjetski mediji nazivaju ih “katalizatorom rock’n’roll i rave revolucije” i nekome kome je uspjelo da ih spoje bolje i od pionira kao što su LCD Soundsystem. Dori Sadovnik i Niv Arzi pod banerom crvenih sjekira izdaju za ultimativne etikete kao što su “Hivern Discs”, “Crosstown Rebels” ili “Permanent Vacation”, a njihov dugo-očekivani album “The Beach Goths” stiže ovog ljeta. Sudeći po ocjeni magazina Billboard, i prvim singlovima, očekuje nas prava psihodelična ljetna ploča, čime će Red Axes biti savršen soundtrack raverskog ljeta ljubavi na Exitu!

No Sleep ove godine otišao i više i dalje nego ikad!

No Sleep Novi Sad pozornica i ove godine će svake noći na EXIT festivalu publiku uvoditi u drugi svjetski klub! Nakon što su prošlih godina #NSNS pohodili vodeći klubovi Tresor, Nitsa, Concrete Grelle Forelle, Drugstore i 20/44, ove godine, na spisku smo i za Sub Club iz Glasgowa, Fuse iz Bruxellesa, londonski Avant Garde i pariški Concrete. Nakon Beograda, Barcelone i Beča, ove godine održani su i No Sleep događaji u Londonu (Corsica Studios), Bruxellesu (Fuse) i Glasgowu(Sub Club), a među izvođačima na No Sleep žurkama u svjetskim metropolama našli su se i Honey Dijon, Fort Romeau i Jennifer Cardini.

U srijedu, 5. srpnja “nultog dana” ovogodišnjeg Exita, No Sleep preuzet će i mts Dance Arenu, a u tome će mu pomoći Jeff Mills, Ellen Allien, Paula Temple & Rebekah, Lag b2b UVB i brojni drugi. Ove godine čeka nas i prvo morsko izdanje No Sleep pozornicee na Sea Dance festivalu na kojoj će pored ostalih nastupiti i rezidenti Berghaina, Etapp Kyle i Kobosil te Amelie Lens, Space Dimension Controller, South London Ordnance, Filip Xavi, Insolate, TKNO i drugi!