Valentino Kanzyani (press)

Prije dolaska na HYTE vikend spektakl u Zadar, koji će se održati 22. i 23. srpnja na plaži Kolovare i zadarskim klubovima, jedan od headlinera – Valentino Kanzyani, poznato ime slovenske techno scene, otkrio nam je što novo sprema u studiju, koje mu je omiljeno jelo kada dođe u Hrvatsku te kako vidi elektronsku scenu danas, kao i njen prostor za rast.

Valentino Kanzyani, DJ s dva desetljeća dugom i uspješnom karijerom, osnivač je slovenske techno scene, producent s brojnim uspješnim izdanjima, donedavni član Cadenza obitelji i artist koji iza sebe ima mnoge kolaboracije s poznatim inozemnim artistima.

Porazgovarali smo s Valentinom uoči gostovanja na HYTE Zadar dvodnevnom spektaklu, gdje će 20ak DJeva nastupiti na divnoj plaži Kolovare u centru grada Zadra tijekom dana te novootvorenom Zara Beach klubu i drugim zadarskim klubovima u večernjim satima. Što nam je Kanzyani otkrio saznajte u nastavku, a za sve informacije o HYTE Zadar dvodnevnom spektaklu pratite Facebook event.

HYTE Zadar line up!
HYTE Zadar line up!

UES: Tvoja etiketa Jesus Loved You opet je u akciji. Što je novo i što možemo očekivati

VK: Pa novost je da su skoro dvije nove ploče vani! Izašao je i Love Reloaded EP od jednog talenta iz Manheima koji se naziva Padež. Izašao je i Exposed EP rumunjskog dvojca zvanog Vinyl Speed Adjust. Najnoviji je upravo u pripremi, ostavio bi ga kao tajnu, da bude odlično iznenađenje! Motivacija za rehabilitacijom labela leži u kvantiteti kvalitetne muzike i talentiranih producenata koje susrećem u životu i radu, ali i u mojoj želji da omogućim manje poznatim, a opet mnogo talentiranim artistima da izdaju svoju muziku!

UES: Što se novog sprema u studiju?

VK: Svašta! Eksperimentiram sa zvukom kao nikad do sad! Dešavaju se zanimljive kolaboracije s prijateljima, gdje prelazimo zadane okvire techna i housa te ulazimo nešto eksperimentalniji zvuk, igramo se s vokalima i različitim instrumentima… Nisam siguran kako i kada to prezentirati javnosti, ali zabava je u procesu stvaranja!

Od izdanja na putu za van je još par remixeva! Njih nekako najviše izdajem jer netko drugi postavi rok kad stvar treba biti završena i odluči da li je zadovoljan s njom! Meni je zapravo jako teško odlučiti kad je proces stvaranja završen, jer uvijek mislim da se još nešto može popraviti , pa promijeniti, pa onda to već više nije ista stvar. U rujnu se sprema i moje izdanje za izdavačku kuću Bla Bla iz Amsterdama.

https://soundcloud.com/xlr8r/premiere-vinyl-speed-adjust-expozed

UES: Kako opisuješ elektronsku scenu danas i gdje vidiš prostor za rast?

VK: Pa scena je definitivno veća i bogatija nego ikad… Ne nužno kvalitetnija u odnosu na kvantitetu, ali prostora za rast svakako ima! Sve više mladih se interesira za taj tip glazbe, doduše prije nije bilo toliko i nekvalitetne glazbe, ali to upućuje da je to valjda neki i svjetski trend, neovisno o žanru, od popa do hip-hopa. S druge strane, srećom sve je više jako kvalitetne glazbe, sve je vise eklektičnosti u setovima, nekih crossovera.

Oni koji se zaista zanimaju za glazbu i rade to iz ljubavi i strasti , istražuju , “kopaju” po record shopovima , pronalaze nevjerojatnu , zaboravljenu muziku , koja je bila underground i u svoje vrijeme , a sada zvuči još luđe. Sve to doprinosi nekoj šarolikosti, zanimljivosti i mogućnosti da se DJi izraze kako još nikad do sada nisu mogli, a i publika da uvijek nađe nešto po svom ukusu ! (Ako ga ima?!:D)

UES: Priča se kako Hrvatska, festivalska destinacija i zemlja za kvalitetan odmor lagano postaje nova Ibiza. Kako to komentiraš s obzirom da si dugo godina i živio na Ibizi?

VK: Zar nije poanta smisliti nešto neviđeno, biti originalan? Ibiza je specifično mjesto s jakom dugom povijesti, tamo se partijalo još od 60-ih, ali ipak nikad nije bila festivalska destinacija. Specifična je po tome što je na jednom otoku toliko klubova i takav spoj ljudi starih, mladih, bogatih, zvijezda, hipija, rejvera… Na istom danceflooru … ili je bar donedavno bilo tako dok se nisu počeli fokusirati više na vip lože i slično tome.

Hrvatska pak ima sjajan potencijal da postane najjača svjetska festivalska destinacija – ako to već nije? Sa širokom ponudom raznih festivala duž svoje prelijepe obale, od mega komercijalne Ultre u Splitu, do malenih festivala poput Gardena u Tisnom, Sonusa i drugih festivala na Pagu, Dimensions i Outlook u Puli, eto i HYTE stiže u Zadar. Svi su zanimljivi na svoj način i obraćaju se svojoj specifičnoj publici što je sjajno! Hrvatska to ne smije izgubiti i treba raditi na tome da se ta ponuda razvija dalje! Ne brojčano već kvalitetom usluge – a na tome još treba malo poraditi!

UES: Imaš li neko omiljeno jelo kada dođeš u Hrvatsku?

VK: Pa inače nastojim živjeti veganski što mi uglavnom dobro ide! Međutim u Hrvatskoj se volim počastiti friško ulovljenom ribom! Nema joj ravne, nigdje na svijetu! 🙂

hyte_zadar_novaimena_uesmagUES: Izdvoji nam par novih newcomera na elektronskoj sceni na koje bismo po tvom mišljenu trebali skrenuti pozornost?

VK: Dvojac Sadee = David Nicolas i Sebastian Werle – odlični Djevi s kojima sam već par puta imao priliku svirat back2back-u na brodu na Sonus festivalu, zatim L.Y.E – Loquace, Yamen & Eda Super producenti iz Francuske, Vinyl Speed Adjust dvojac iz Rumunjske čije izdanje će uskoro izaći na Jesus Loved You, te Andrew James Gustav koji je vrlo originalan i odličan DJ.

UES: Da možeš ostvariti bilo koju suradnju na svijetu, s kim bi se spojio i zašto?

VK: Sa Brian Enoom 🙂 Volio bi barem da ga upoznam i da vidim kako radi i razmišlja o muzici! Drugi kandidat je Steve Reich jedan najinteresantnijih klasičnih skladatelja u zadnjih 100 godina.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/264558056″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

UES: HYTE nakon Ibize, New Yorka, Barcelone, Amsterdama i brojnih svjetskih metropola, po prvi puta stiže u ovaj dio Europe i to baš u Zadar. Što očekuješ od ovog partija i misliš li da je to velika stvar za grad kao što je Zadar?

VK: Čini mi se super da jedna ovakva organizacija kao HYTE stiže u Zadar. Odlično je za promociju grada u svakom obliku, jer HYTE inače organizira partije u najpoznatijim destinacijama ili mekama elektronske muzike kao što su Berlin, Amsterdam i Ibiza. Siguran sam da će biti nezaboravno, a za njih sviram i na Ibizi u klubu Amnesia malo poslije Hyte Zadar eventa i jako se veselim prvom susretu u Zadru.

UES: Koja bi bila tvoja poruka za sve clubbere i posjetitelje HYTE Zadar eventa 22. i 23.7. u Zadru?

VK: Volite se i širite ljubav na danceflooru! Ne napadajući cure hehe, već imajući obzira, kulture i tolerancije jedni prema drugima. Pružite pomoć ako vidite da je nekom loše i širite dobre vibracije! 🙂

Can't wait for HYTE Zadar

Za samo dva tjedna u ovo vrijeme, svi mi zajedno, zagrljeni zvukom, ispod jednog velikog sunca. Naš voljeni Valentino Kanzyani i njegova bolja polovica, poslali su nam svoju razglednicu. Zagrijte se uz njih i hajmo na HYTE Zadar, CroatiaUlaznice: www.entrio.hr/event/hyte-zadar-3314#YESTOALL #likeZadar #ValentinoKanzyani

Posted by Sonus on Thursday, July 7, 2016