Foto: Bruno Konjevic / CROPIX | Jutarnji.hr

Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, u društvu je suradnika otvorio radove na Tunelu Grič, između Mesničke i Radićeve ulice, gdje bi se trebala održavati razna kulturna događanja. Naime to je i lokacija na kojoj je svojevremeno održan legendarni ‘Under City Rave’! 

Tunel dugačak 350 metara spaja Mesničku i Radićevu ulicu, građen je 40-ih godina proteklog stoljeća i paralelan je s Ilicom na koju ima četiri izlaza, koje se također planira otvoriti za javnost. Tunel bi trebao biti gotov kroz dva mjeseca, a sad ga očekuju faze pripreme za konačnu funkciju, nakon čega će biti otvoren za sve građane, ali i turiste koji će onda nesmetano moći uživati u raznim kulturnim i drugim sadržajima.

”Radovi će trajati 60 dana. Vrijednost radova je milijun i 350 tisuća kuna. U okviru radova sanirat ćemo obloge tunela, urediti pod, obnoviti drenažni sustav, sanirati odvodnju, napraviti nove instalacije struje i razglasa, urediti izlaze prema Ilici.”, izjavio je Ivica Blažun, voditelj Odjela za građenje komunalne infrastrukture.

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX | Jutarnji.hr

Da podsjetimo, tunel je služio kao sklonište u Domovinskom ratu, a u njemu se prije 23 godine održao prvi veliki party elektroničke glazbe ‘Under City Rave 93’, o kojem je više pisao Mixmag, a iza kojeg stoji jedan od naših najpoznatijih promotora elektroničke glazbe – Damir Cuculić. Sada mu slijedi obnova, nakon čega će biti otvoren za sve građane.

”Radovi će se odvijati u tri faze. Prva faza je napraviti ono što treba iz sigurnosnih razloga, da ljudi mogu prolaziti od Radićeve do Mesničke. Imamo četiri bočna izlaza na Ilicu, zasad su moguća tri, a za četvrti ćemo pregovarati sa stanarima. Druga faza je traženje izlaza za Gornji grad. Jedna solucija je Gradec, druga je Vranyczanyjeva livada. Još se nismo odlučili za koju ćemo.Treća faza je dodatni turistički sadržaji za Grad Zagreb, koji bilježi dvostruku cifru turista. Najviše će profitirati sugrađani naši i turisti”, izjavio je Milan Bandić.

Više slika samoga tunela, koje je fotografirao Bruno Konjevic (CROPIX), provjerite ovdje.