NO BALANCE vas poziva u Grey Room na proslavu njihove prve godišnjice s Fabrice Ligom koji je poznat po svom funky načinu korištenja Rolandovog sh101 analognog syntha te izrazito emotivnim melodijama. Pročitajte i mini intervju s glavnim gostom te ulovite upad!

Nema sumnje da je nakon više od 20 godina učenja produkcijskog procesa, kompleksnog midi programiranja i harmonizacije, Fabrice Ligov zvuk i dalje jedinstven, u što ćete se moći uvjeriti već ovoga petka, 22. travnja, u zagrebačkom Grey Roomu (AKC Medika) gdje NO BALANCE slavi svoju prvu godišnjicu. Ovim putem želimo im na tome i čestitati!

Naravno, uz glavnog gosta, tu je i uvijek zanimljivo odabrana domaća podrška. Ovoga puta su to Funk Guru i Jakov Kolbas, a u večer vas uvodi friški član NB kolektiva – Tikach. Početak večeri je u 23 sata uz cijenu ulaza od 60kn. Više pratite ovdjea u nastavku provjerite mini intervju koji je NB ekipa odradila za UES Magazine te ulovite upad!

Treba spomenuti kako će Fabrice Lig nakon nastupa u Zagrebu, nastupati i u Pirovcu u sklopu ‘Road to Moondance’ turneje koja promovira trogirski Moondance Festival.

NB: Prvi put da dolazite u Hrvatsku. Prvo dolazite u Zagreb, pa onda idete za Dalmaciju. Što očekujete?

FL: Kao prvo, posjetiti novu državu je uvijek prilika da upoznam nove zanimljive ljude, razgovaram s njima o njima i njihovoj zemlji jer to najviše volim kao profesor povijesti i zemljopisa 🙂 Što se tiče glazbe, nadam se čuti mnogo dobrih stvari, jer kao što se zna, imate godinama odličan ukus u elektronskoj glazbi. Tako da sam zaista uzbuđen i očekujem puno dobrih stvari 😀

NB: Poznati ste po bogatoj karijeri, raznim glazbenim smjerovima i projektima. Što možemo očekivati čuti u vašem setu za NB?

FL: Nikad neznam što ću točno puštati, to uvijek ovisi o publici, mjestu, mom raspoloženju ili o glazbenom stilu koji me trenutno uzbuđuje najviše… Moram priznati da sam u zadnje vrijeme dosta u technu, tako da sigurno techno, ali uvijek sa funky i house elementima.

NB: Pozvani ste da svirate na prvoj godišnjici kolektiva No Balance. Koju bi im traku poklonili kao rodendansku čestitku?  

FL: Ovo nije lako jer bi mi sigurno bilo lakše na ovo odgovoriti nakon seta 🙂 Ali danas bi odgovorio sa “Fatima Yamaha – What’s A Girl To Do”, jer smatram da bi proslave trebale biti prepune pozitivne energije.

NB: Hrvatska je zasigurno jedna od top destinacija za festivale elektronske glazbe. Da li postoji festival na kojem bi voljeli svirali ili ga makar posjetiti

FL: Dimensions, Electric Elephants, Moondance; to su festivali koje poznajem, ali siguran sam da su svi ostali jednako dobri. Hrvatska je savršeno mjesto za ljetne festivale! Nadam se da ću na nekom od njih i zasvirati u budućnosti.

NB: Koji su vam planovi i nova izdanja za ovu godinu?

FL: Mnogo toga imam u planu za ovu godinu 🙂 Prvo izlazim sa svojim digitalnim labelom pod nazivom Lig Music kako bi putem njega re-represao dosta svojih starih traka pogotovo onih koje još nisu imale priliku biti izdane digitalnim putem. Sve će biti remasterirano.“ Sensual ep” koji sam snimio sa Titontom Duvanté za label 7th City (Detroit) u ranim 2000oj. Još neki relisovi će izać na Rawaxu, House Wax, Systematic, We Play House, a collaboration with KiNK na Melodymatics i remixe za Detroit Swindle, Ian O’Brien, ep za Brique Rouge, nekoliko remixa za Marc Romboya na Systematic i The fool’s Stone (Hard Ton) na KilleKill rec. Ustvari je ispred mene jedna zaposlena godina 🙂

UESMag dijeli jedan, ali vrijedan upad! Sve što trebate napraviti jest: lajkati UES Magazine Facebook stranicu, lajkati i shareati članak na svom facebook/twitter profilu koristeći hashtag #UESMag te ovdje u komentaru ispod članka ostaviti svoje ime i prezime. Slučajnim odabirom, u petak 22. travnja, odabrat ćemo sretne dobitnike upada.