Haris Custovic
Haris Custovic

Haris Čustović je glazbenik, skladatelj, dizajner zvuka, producent, magistar zvukovne umjetnosti, edukator, kao i utemeljitelj etikete Laus Music. Njegov kreativni rad je u polju elektronsko-akustične glazbe, koristi glazbala uz nove digitalne tehnologije kao platforme, i zasniva se na otkrivanju novih metoda suvremenog umjetničkog izražaja. Zaokupljen eksperimentiranjem sa zvukovnim a i video materijalom, tehnikama transformacije naravnih elemenata i fuzijom organskog i sintetičkog materijala, individualni zvuk postiže izazivanjem žanrovske klasifikacije i pomicanjem granica uvriježenih glazbenih struktura.

U njegovom audiovizualnom radu, Haris istražuje interakciju i pronalazi poveznice izmedju slike i zvuka. U svojoj dugogodišnjoj karijeri, nastupao je u mnogim prestižnim pozornicama i festivalima diljem svijeta, a gostovao je i na brojnim glazbenim stanicama. Iza sebe ima pregršt orginalnih glazbenih izdanja, produkcija, remikseva i licenci za kompilacije. Čustović je i pedagog koji podučava i podržava razvoj talenta. Aktivan je skladatelj, te komponira glazbu namijenjenu internacionalnoj medijskoj industriji.

Njegov dj set je tečno sklopljena i dinamična kombinacija pulsirajućih poliritmova, kotrljajućih basova, svojstvenih melodijskih i vokalnih linija. Kroz soničnu projekciju osjećaja dubine, vožnje, svjetla i tame, tenzije i opuštanja pruža energetičko, poletno i emotivno plesno iskustvo.

Njegovo novo izdanje ‘All I Need’ (Laus 030, 01.2016.) dobilo je sjajne komentare i veliku podršku mnogih dj-eva i fanova. Nedavno je remiksirao za Bass Works (Japan), Area Sur (Argentina) i Household (SAD). Priprema nova izdanja, a radi i na albumu gdje kombinira živu svirku i glazbenu tehnologiju.

DJ mag – ‘jedan od najtalentiranijih glazbenih producenata’
Mixmag –’glazbeni producent čiji zvuk vas pokreće’

[mixcloud https://www.mixcloud.com/unitedelectronicsound/ues-podcast-028-haris-custovic/ width=100% height=400]