Terry Francis
Terry Francis

Tata tech house zvuka, svestrani šarmer iza DJ pulta te jedan od miljenika domaće publike – čarobnjak iz Londona, gospodin Terry Francis, ovoga vikenda gostuje u zagrebačkom Boogaloo klubu!

Terry Francis u Zagrebu će ponovno nastupiti u petak, 21. listopada, i to u klubu Boogaloo gdje će mu se za DJ pultom pridružiti i Felver, čiji intervju povodom Stereotip večer pročitajte ovdje, te Matya. Početak je u 23 sata uz ulaz od 40, odnosno 60kn.

Sve ostale informacije u vezi događanja, potražite u službenom Facebook eventu, a pri dnu teksta okušajte last minute nagradnjaču jer se dijele 2×1 upad!

Terry Francis za pultom Boogaloo kluba [+dijelimo upade] 3

Ako niste čuli za Terryja Francisa možda još niste zaplovili u svijet elektronskih beatova kako ste do sada mislili. Gotovo svaki svjetski partijaner će na pitanje: “Koji vam je najbolji klub na svijetu?”, odgovoriti: “Fabric u Londonu.”. – Klub u kojem je upravo Terry Francis započeo svoju profesionalnu DJ karijeru i to baš prve večeri njegovog otvaranja. Upravo tako, Terry je zaista jedan od pionira, ali je ujedno i svevremenski
pustolov glazbenim pravcima, puteljcima i bespućima elektronske glazbe koji iza DJ-pulta napose stvara čaroliju mješavinom acid, trippy electro, funk, techno i groovy housezvukova. Nerijetko svira i setove od čak 5 sati.

1997. godine časopis “Muzik Magazine” proglasio ga je za najboljeg novog DJ-a što ga je jako iznenadilo jer je već tada imao iza sebe desetogodišnje iskustvo kao klupski DJ. S druge strane ovaj simpatični debeljko proglašen je i za engleskog ambasadora tech-house glazbe (ili kako je on zove “houseno”), a postao je i glavna “svjetlost vodilja” te“heroj” engleske underground house scene. Radeći za “Swag Records” u Croydonu (UK), Terry unapređuje svoje vještine istovremeno radeći i na vlastitom labelu “Housey Doings” (koji 1997. prelazi pod label “Pagan”), te također i kao suvoditelj najpoznatije londonske house klupske večeri “Wiggle” s kolegom Nathanom Colesom, s kojim osniva i istoimeni label (Wiggle).

Dijelimo 2×1 upad, a za sudjelovanje u nagradnjači potrebno je: lajkati UES Magazine Facebook stranicu, lajkati i shareati članak na svom facebook i/ili twitter profilu koristeći hashtag #UESMAG te ovdje u komentaru ispod članka ostaviti Vaše ime i prezime. Slučajnim odabirom, u petak 21. listopada, odabrat ćemo sretne dobitnike upada.