Illectricity
El Commando - 2012 Illectricity Nucomers pobjednik

Illectricity organizira Nucomers natječaj koji traje do petka, 11. studenog, finalisti odabrani među mladim neafirmiranim DJ-evima i producentima će nastupiti na Nucomers Night večeri, a pobjednik će osvojiti Native Instruments S8 kontroler te EarWear profesionalnu zaštitu sluha.

Illectricity Festival, jedini zagrebački audio-vizualni festival i jedan od najznačajnijih glazbenih događaja u godini, u 12. izdanju nastavit će tradiciju spajanja glazbe, vizualnih umjetnosti i edukacije te tako obilježiti zagrebačku zimu.

Illectricity je ujedno i projekt koji potiče mlade da se bave glazbom, daje im i priliku za nastupanje, te odskočnu dasku za daljnju karijeru organiziranjem Nucomers natječaja. Jedan od najvažnijih dijelova festivala osigurava mladim talentima mjesto za svirku i pokazivanje vještina, a ove godine podržavaju ga Native Instruments i EarWear.

Postani Nucomer i zasviraj na 12. Illectricity Festivalu 5

KAKO SE PRIJAVITI?

Ako ste DJ ili producirate bilo koju varijaciju elektroničke glazbe, s naglaskom na inovativnost, svestranost i kreativnost te još niste nastupili kao DJ/live act na većim projektima, niti službeno izdali svoju glazbu na poznatijoj glazbenoj etiketi, pošaljite svoje materijale na [email protected]. Prijava na Nucomers natječaj treba sadržavati linkove na vašu glazbu, biografiju, ime i prezime, godine starosti, e-mail adresu, broj mobitela i u koju kategoriju se prijavljujete (DJ ili live act). Prijave traju do petka 11. studenog.

Finalisti će biti objavljeni 16. studenog, te će u subotu 26. studenog nastupiti na Nucomers Night večeri u novootvorenom Pločniku. Tamo će o pobjedniku odlučivati žiri sastavljen od članova CFSN DJs kolektiva (Funk Guru, phillipe, itch) te njihovih kolega sa scene – Labud iz zagrebačkog kolektiva Ekstrakt, šef Burek etikete Pytzek te LilaCube, osnivačica No Balance kolektiva i finalistica Nucomers natječaja 2014. godine.

Pobjednik će, osim nastupa na Illectricity Main Nightu koji će se održati 9. prosinca u Boogaloo Clubu, osvojiti vrijedne nagrade – Native Instruments S8 flagship kontroler te Neurothove EarWear Color Line čepiće za zaštitu sluha napravljene po mjeri. Rezultati natječaja bit će objavljeni na Illectricity Facebook stranici.

Postani Nucomer i zasviraj na 12. Illectricity Festivalu 6

Ovogodišnji Illectricity Festival, jedini zagrebački audio-vizualni festival, počinje 6. studenog kada će festival koncertom otvoriti legendarni britanski elektroniči duo Autechre u klubu Močvara. Illectricity traje sve do 9. prosinca kada će se održati glavna festivalska večer u Boogaloo Clubu, a bogat audio-vizualni program u tom periodu će se održati na lokacijama diljem Zagreba. Organizator festivala je Confusion – udruga za promicanje audio-vizualnih umjetnosti.

illectricity_festival_2015_izvjestaj