Sandokan Hi Fi
Sandokan Hi Fi

Ovoga vikenda u AKC Medika njemački soundsystem kolektiv Sandokan Hi Fi slavi 10 godina rada!

Uz Sandokan Hi Fi, ove subote, 22. listopada, gostuju Munchies Soundsystem iz Pule, kao i razigrani Digitronci. Na mikrofonu vas očekuju Tonto Addi, Damien Prophet i MC Jew Bwoy. Dakle, tri različita sound system crewa puštaju u Unity sessionu, svaki na vlastitom Control Toweru, ali svi na istom soundsystemu!

Roots ‘n’ culture, vocal version style, s bandom MC-eva što vrte mikrofon u krug, riding on the riddim versions! Glavni fokus na roots 70- ih i rub-a-dub 80-ih, vratit će se vibra zlatnih dana reggae glazbe s hrpom live dubbinga i MC-anja. Početak je u 22 sata uz ulaz od 30kn.

Osnovani u rujnu 2006. u Hannoveru, Njemačka, Sandokan Hifi, čudeći se gdje je vrijeme proletilo, slavi svoj 10. rođendan. Tada samo klinci zaraženi reggaeom, što su taman završili školu, Maui, Alex, Hanno i Silan počeli su vraćati roots & culture u reggae scenu, u kojoj je tada dominirao dancehall / bashment style. Nakon što je Maui otišao u inozemstvo, tri preostala člana počeli su organizirati partije u prostorima lokalne alternativne i skvoterske scene, Sandokan Hifi ostaje vjeran DIY etici, promovirajući socijalno-revolucionarno stranu reggaea, puštajući većinom roots, ali također dub, rub-a-dub i rocksteady.

Kroz godine su uspijeli sakupiti solidnu vinil kolekciju, izgraditi soundsystem, preseliti se u Berlin i pribaviti svu potrebnu opremu za predstavljanje roots reggae glazbe na originalan način. Od tada su organizirali puno vlastitih soundsystem sessiona, također su puštali na mnogim festivalima i partijima kako domaćih tako i međunarodnih. Od kada se Alex preselio u Hrvatsku on većinom predstavlja sound kroz DJ setove, ali je to samo mali dio Sandokan Hifi iskustva. Na svojoj 10-oj obljetnici Sandokan Hifi će zasjati u punoj slavi, s cijelim crewom i originalnim control towerom ukljućujući i njihovu čuvenu dub mašinu. Dužnost na mikrofonu vrši Silan aka Rawlph Dread koji je rezident MC od sounda.

Više o samome događaju potražite u službenom Facebook eventu!