Pioneer, tvrtka poznata po kvalitetnom outputu DJ hardwarea te je svojom CDJ serijom napravila revoluciju po pitanju upotrebe CD-a u klubovima, najavila je ovaj mjesec XDJ-1000, novi CD player koji ironično – ne pušta CD-e!

Pioneer je tvrtka koju ne treba puno predstavljati. Svojom CDJ serijom je zadužila generacije DJ-a uvodeći CD na scenu kao medij za pohranu glazbe. Na taj način se olakšao prijenos glazbe zamijenivši ogromne torbe pune plastike s onima praktičnijima – punima CD-a. CDJ serija je svojedobno pokrenula pravu revoluciju, postavši tako i klupskim standardom, postigavši uspjeh kojim se ne može puno njih pohvaliti. Također, valja i spomenuti njihovu DJM seriju, koja je proizvela neke od najboljih klupskih miksera današnjice, a odnedavno je tu i PLX-1000, gramofon kojim se namjerava zamijeniti dosad neprežaljeni Technics SL-1200. No, priznaje li ta tvrtka sada konačno kraj jedne ere sa svojim novim proizvodom ili nas pokušava vlastoručno odvesti u jedno novo, digitalno orijentirano doba? Ne znamo, no ono što znamo jest da nam dolazi XDJ-1000, prvi USB player svoje vrste!

xdj3Kako Pioneer kaže, riječ je o playeru koji izgledom podsjeća na posljednji iz CDJ serije – CDJ 2000 Nexus, oponašajući i njegove brojne funkcije. No, kao što smo spomenuli, ovaj proizvod nije predviđen za upotrebu CD-a kao medija, već se fokusira na USB kao input glazbe, te rekordbox, još jedan u nizu Pioneerovih noviteta.

Također, uvode i touchscreen od 7“, koji uključuje i QWERTY tipkovnicu, pomoću kojih možete upravljati mnogobrojnim opcijama XDJ-a –poput postavljanja loopova, beat synca, cue funkcijom, te mnogim drugima iz kojih izdvajamo beat jump, mogućnost dosad rezerviranu za korisnike Traktora. Samom proizvodu je također i smanjena težina u odnosu na njegov CDJ prethodnik, tako da ćete sada imati jedinicu koja je za cijeli kilogram lakša. Na kraju možda donosimo i loše vijesti za fanove Traktora – šuška se kako će proizvod biti kompatibilan samo sa Seratom, no o tome kada ga ugledamo na policama.

-TB-