Večeras, direktno sa japanske turneje, jedan od velikana domaće elektronske scene – Eddy Ramich priprema svoj 4/4 cjelovečernji set, a već u subotu za sve ljubitelje vinila sprema se ‘Vinyl party’ koji predvodi još jedna legenda – Kiki!

DJ i producent s bogatom glazbenom prošlošću i nepresušnim entuzijazmom prema dobroj glazbi, jedan od nositelja zagrebačke i hrvatske rane house scene koji je prisustvovao stvaranju raznih glazbenih priča na širem području, Eddy Ramich, večeras će s početkom u 22 sata u zagrebačkom Depo klubu prezentirati svoj cjelovečernji 4/4 DJ set. Participacija je 20kn do ponoći te 30kn nakon.

Eddy je svoje DJ putovanje započeo još u ranim 90-ima nakon čega je s vremenom kao jedan od rijetkih hrvatskih izvođača počeo nastupati širom Europe i kasnije po cijelom svijetu. Gostovao je po mnogim klubovima – Plastic People, Cielo, Zukunft, Yellow, The Room, Rootdown, Watergate i na festivalima kao što su Worldwide Festival, Glastonbury, Sziget, Southport Weekender, Dimensions… Uvijek se rado vraća u Tokyo, New York, Miami, Paris, Shanghai, Dubai, Moskvu, Berlin

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/154907741″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Tijekom 90-ih godina bio je aktivan sa Zvonimirom Dusperom u sklopu projekta Eddy & Dus, kroz koji se dvojac pozicionirao kao jedan od prvih hrvatskih izvođača klupske glazbe koji počinju izdavati glazbu, ali i remikseve za inozemne izdavače. Svoj prvi album “High Life” objavili su 1999. godine za SSOH Records.
2004. godine Eddy pokreće s Janom Valdevit projekt Eddy meets Yannah i u razdoblju od 2005. do 2010. objavljuju tri albuma –“Just like”, “Once in a While” i “Fiction Jar” za popularnu njemačku izdavačku kuću Compost Records.

Kao dio Eddy&Dus, Eddy meets Yannah projekata ili kao samostalni autor dobiva priliku radit na remiksevima za mnogobrojne izvođače – Sun Ra, Arthur Verocai, Tania Maria, Bobby Caldwell, Archie Shepp, Ennio Morricone i ubrzo privlači veliku pozornost DJ-a povezanih s eklektičnom scenom – Gilles Peterson, Laurent Garnier, Mr Scruff, Rainer Trueby… Materijale proizašle iz projekata Eddy&Dus ili Eddy meets Yannah remiksirali su DJ Gregory, Karizma, Crazy P, Simbad, Martin Solveig, Claude Monet, JSBL,…

Punih 15 godina je jedan od nositelja zagrebačke klupske noći Kontrapunkt na kojoj je ugostio preko 200 izvođača među kojima su Theo Parrish, Carl Craig, Gilles Peterson, 4hero, Martyn, Azymuth, Zed Bias i mnogi mnogi drugi, a preko 18 godina bio je aktivan i kao radijski DJ na Radiju 101. Mnoge kolege će upravo za Eddy-a reći da je on DJ-ev DJ, jer se uvijek ima prilike čuti nešto neobjavljeno ili nešto na potpuno drugačiji način.

Nedavno je prisustovao i na nizozemskom ADE-u gdje je nastupao na Red Light radiju za koji kaže da je kul alternativni radio koji promovira mnoge izvođače. Za sam ADE, na kojem je prvi put bio 2007. godine, rekao je da ima ulogu onoga što je nekad bila konferencija u Miamiju, a to znači da nudi puno događanja na koji dolaze mnoga lica sa svjetske elektronske scene koja onda raspravljaju o toj istoj sceni u globalu. Snimku seta sa spomenutog radija poslušajte u nastavku, a Eddyja uživo već večeras u Depo klubu gdje dolazi direktno sa japanske turneje! Sve ostale informacije dostupne su ovdje.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/172712731″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Subota, 15. studenog u Depo klubu rezervirana je za sve ljubitelje vinila koji će moći uživati u selekciji vinila jednog od legendi naše scene – DJ Kikija, ali i Ceta, Fabiana Jakopetza te Frenkia. Kako je ova večer ujedno i rođendanska večer Kikija, šuška se da bi Kiki mogao odvrtiti set na 3 gramofona! Početak je u 22 sata, a participacija 20kn do ponoći te 30kn nakon. Više saznajte ovdje.

UESMag dijeli 2×1 upad za petak i 2×1 upad za subotu u Depo klubu! Sve što trebate napraviti jest lajkati i shareati članak na svom facebook/twitter profilu koristeći hashtag #UESMag te ovdje u komentaru ispod članka ostaviti svoje ime i prezime te dan na koji želite plesati u Depou. Slučajnim odabirom odabrat ćemo sretne dobitnike upada.