Britanski indie house label Defected po prvi puta ove godine je predstavio svoj festivalski koncept u The Gardenu i klubu Barbarellas. Defected je doveo neka od svojih najzvučnijih imena, ujedno i predstavnika svjetske house scene, čime smo još jednom potvrdili svoje mjesto na listi ljetnih festivala i destinacija.

Londonska etiketa Defected djeluje već punih 18.g. te uživa kultni status u okvirima svjetske house produkcije. Ove godine su svoje redovno gostovanje na Ibizi upotpunili i sa hrvatskim festivalskim izdanjem Defected Croatia te istoimenom kompilacijom.

Riječ je o petodnevnom događanju koji je koncipiram po sad već dobro poznatom Gardenovom boutique modelu. Ukratko cjelodnevni event, čiji se dnevni dio sastoji od nezaboravnih boat partyija te odmora i plesa na prekrasnoj plaži u malom murterskom zaljevu. Noću se zabava s plaže premješta na main stage te after u klubu Barbarellas.

Pet dana čistog house hedonizma na Defected Croatia festivalu u Tisnom 3

Odličan festivalski lineup predvodila su imena poput Kenny Dopea, Rogera Sancheza, Basement Jaxxa, Dennis Ferrera te osnivača same etikete Simona Dunmorea.

Prvi dan je bio uvod u sam festival, svojevrsni warmup tako da nije bilo zvučnijih imena, ali to ne znači da nije bilo i kvalitetne glazbe. Od zapaženijih setova prvog dana možemo izdvojiti nastup DJ-ice Sam Divine. Drugi dan obilježio je nastup Felixa Buxtona iz Basement Jaxxa,  bio je to žanrovski vrlo raznolik set koji se sastojao od njihove, ali tuđe produkcije. Ukratko prava poslastica za sve ljubitelje njihova rada. Osim Buxtona, zapaženiji setovi su bili oni od Karizme, kvalitetan soul, disco house set na beach stageu te Rive Starra (o kojem smo već pisali).

Basement Jaxx at Defected Croatia 2016! || Defected Records

Posted by UES Magazine on Thursday, August 18, 2016

 

Subota je bila u znaku Simona Dunmorea i Dennis Ferrera. Osnivač Defecteda, Simon je odsvirao vrlo kvalitetan set i samim time pokazao kako, ne samo da ima smisla za biznis već da kao DJ može parirati i velikim imenima poput Ferrera. Zvjezda večeri je naravno bio Dennis Ferrer, koji je široj publici poznat po svom velikom hitu Hey, hey iz 2006. Odsvirao je vrlo kvalitetan tech-house set. Večer je završila uz svirku Sandya Rivere u klubu Barbarellas.

Dennis Ferrer at Defected Croatia 2016 (pt.2) || Defected Records

Posted by UES Magazine on Thursday, August 18, 2016

 

Nedjelja je bila rezervirana za Rogera Sancheza, također veliko ime svjetske house scene, koji je imao jedan od najboljih setova ako ne i najbolji na festivalu. Bilo je to preko dva sata odlične house svirke, koja nikog nije ostavila ravnodušnim. Sanchez svoju titulu jednog od najboljih svjetskih DJ-jeva nosi s punim pravom.

Zadnji dan festivala rezervirali smo za jedan od boat partya uz DJ-eve Jimpstera, Luke Solomona i Honey Dijon. Vožnja predivnim kornatskim arhipelagom uz kvalitetnu selekciju glazbe bit će svakako događaj za pamćenje. Od drugih značajnijih imena posljednjeg dana festivala tu je bio i Nightmares on Wax, dobro poznat po svom downtempo zvuku. Sam kraj je sačuvan za house legendu Kennya Dopea, koji je svojim odličnim setom ujedno i zatvorio prvi Defected Croatia festival.

-Tihana Petričević-

Roger Sanchez at Defected Croatia 2016

Roger Sanchez at Defected Croatia 2016 || Defected Records

Posted by UES Magazine on Thursday, August 18, 2016