Davor Ostojić aka Davor O domaći je producent koji marljivo radi na novoj muzici i tek ponekad izađe iz svog skrovišta kako bi publici uživo predstavio na čemu je radio proteklih mjeseci.

S tek pokojom svirkom godišnje, Davora bi svrstali u vrlo samozatajnog i skromnog producenta na domaćoj glazbenoj sceni, koji je itekako prisutan na istoj, no u onom kreativnom pogledu – kroz izdavanje muzike. Upravo će u skorašnje vrijeme izaći čak dva njegova izdanja, i to za britanske etikete.

Uz producente kao što su Shlomo, Langer, Ukkonnen, i dr., Davorova traka “Ride With Me” krajem travnja izlazi na vinil kompilaciji ‘Dots Vol.2’ za londonsku etiketu Uncharted Audio London, nastalu kako bi diljem svijeta povezali ekipu koja radi dobru mjuzu, koju bi zatim kroz različite formate predstavili široj publici. Tako su za UA izdavali producenti poput Plaida, Dub Kulta, Neila Landstrumma, i dr., a sada se među njima našao i jedan naš producent.

”Stvar je nastala u studiju u 5 ujutro, snimio sam ju u jednom potezu i stavio na svoj soundcloud za ljude da mogu slušati. Vibra stvari je elegantna i topla, zvuči mi kao nešto što bih htio slušati na nekom od festivalu dok izlazi sunce. ”, objasnio nam je Davor.

Valja spomenuti i kako je Dots Vol. 1 izašao upravo ovih dana (17. ožujka), i to isključivo u fizičkom obliku, a na kojem se našao i producent Area, nama svima poznatiji kao m50, koji je Hrvatsku posjetio već nekoliko puta, i s Davorom O se zna još od njihove zajedničke suradnje za Matrix Records, na Davorovoj Transitional Object.

Osim ‘Ride with me’, Davor O izdaje i skroz novi EP ‘Nice Machine’ s dvije trake, naslovnom Nice Machine te Outbound, za etiketu Wolf Trap recordings. Osnovana od strane Tima Cooka 2010. godine, slovi za etiketu koja izdaje nešto mračniji, deep, moody, ali i suvremeniji house zvuk, kakav je i onaj našeg Davora.

Nice Machine EP je techno priča. Out Of Bounds je oličenje kako zamišljam Berghain s obzirom da nisam tamo bio, strpljiv sam pa bumo vidjeli, a za to vrijeme radim muziku koju bih im želio tamo svirati.”, objašnjava Davor i dodaje komentar svog kolege:

“…toliko boja, koncentracije, posvećenosti, trikova i, i, …i ne znam kako da opišem sve šta je moje skromno uho uspilo detektirati u tvojim trakama. Ne smatram se pretjerano stručnim ali opet bar sam dovoljno naslušan da mogu okarakterizirat traku kao iznimno kompleksnu u svojoj kompoziciji, ali…sad sam se odlučio napisat mail pod dojmom, impresioniran ili laičko raverski “odnešen” kad sam poslušao ove dvije s linka niže…e to je jebena muzika…ne mogu virovat da to radi neko par kilometara daleko hahah :D. bravo!”

Pitali smo Davora i za njegove buduće planove, kojih je, kako se čini, hrpa.

Ove godine očekujte ploču krajem godine za Kimochi Sound iz Chicaga. Razgovaram s nekoliko izdavača o nekoliko novih ploča, budemo vidjeli kako će se priča razvijati. Želim snimiti, bar po svojim kriterijima, izvrsne ploče. Ova godina je za mene tranzitna. Osjećam da ulazim u najbolju formu što se kvalitete glazbenih ideja i produkcije tiče. Odaziv izdavača, DJ-a i publike je jako dobar, i to je sve uvod za iduću godinu kada ću snimiti novi album.