U zagrebački klub Mikser, povodom prvog promo partija za Moondance festival, u goste dolazi Vince Watson. DJ i producent koji je poznat po svom spajanju klasičnosti sa suvremenom elektroničkom glazbom. 

Iz Amsterdama u Zagreb 12. travnja premijerno u Hrvatsku stiže škotski techno/house producent i DJ Vince Watson, a odradit će live nastup ispunjen jedinstvenim zvukovljem. Prvi je to u nizu promo partya pod nazivom Fly 2 Moondance za istoimeni trogirski festival koji će u kolovozu održati svoje dvodnevno izdanje.

vince-ues_cover

Vince Watson u glazbi je od tinejdžerskih dana kada je na srednjoškolskim zabavama vrtio setove ispunjene hip hopom i ranim houseom, a istovremeno je polazio poduke iz klavira na Kraljevskoj akademiji za umjetnost, glazbu i dramu u rodnom mu Glasgowu. Utjecaji mladenačkog mu glazbenog ukusa čuju se itekako u njegovoj produkciji koju odlikuje stilizirana uporaba stringova te elegantna i zavodljiva ambijentalnost koja pak proizlazi iz njegove umješnosti na klavijaturama i umijeću spajanja klasičnosti sa suvremenom elektroničkom glazbom, što ga je pak dovelo do suradnje s vodećim detroitskim artistima.

Recentna izdanja su mu singlovi It’s Not Over EP na e-Planet, Aurelon 10 / Magma na Bedrocku kao i Planet Funk na Poker Flat-u. Rezidentni je dj u kultnom berlinskom klubu Tresor sa svojim projektom Radio Drama.

Kao glazbene uzore Watson navodi Herbieja Hancocka, Derricka Maya i Jeana Michela Jarrea, a prvi mu je EP, “Innovations”, izašao davne 1995. godine na labelu Davea Angela, Rotation Records da bi mu 1999. godine izašao debitantski album, “Biologique“. Škot je otada nanizao preko 70 EP-ija na renomiranim etiketama kao i sedam albuma, a najnovijeg je datuma onaj “Serene” iz 2013. godine izašao na labelu Pyramids of Mars. Watson i sam ima label, Bio Music, na kojem su dosad izdavala mnoga imena uz konstantnu podršku imena kao što su Laurent Garnier, Carl Craig, Kirk Degiorgio ili Shawn Rudiman. Nedavno je pokrenuo i sestrinski label, Everysoul.

Vincea Watsona slušajte u zagrebačkom Mikseru gdje će mu se još pridružiti i Pero Fullhouse, Ivan Komlinović, Darko J., te Mario Novak. Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 50 kn,  preko sistema Entrio, dok su na dan eventa 60 kn. Organizator nagrađuje posjetitelje Miksera na način da svaka 20. ulaznica  (s brojevima na kraju 20,40,60…) kupljena na blagajni kluba dobit će dvodnevnu festivalsku ulaznicu.

U nastavku poslušajte ekskluzivni mix Vince Watsona za Electronic Beats, snimljen prije 3 tjedna.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/135993970″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]


Tracklist:
Force/Emerge – Valo – Counterchange
Vince Watson – Its Not Over – Planet E
Heiko Laux – Souldancer 2014 – Kanzleramt
Timo Maas – Tantra – Rockets & Ponies
Vince Watson – Paradise – Poker Flat
Lorca – Naoko – Pitchfork
Steve Bug – The Arpeggio – Poker Flat
Laurent Maldo & Jules Wells – Lights In The Dark – KMS
Michel De Hey vs Mirko – Some Change Please (Pitto Remix) – Hey!
Legowelt – Fundamental Superstition
Gregor Tresher – Nightcolours (Vince Watson Edit) – Break New Soil