FreeMental
FreeMental

FreeMental – novi režim na tri dana zauzet će teritorij oko rijeke Mrežnice, a ovi predstavnici psy-scene traže ekipu slobodnog uma spremnu na ples.

Prije nego River Festival otvori svoja vrata po četvrti put, Generalski stol prodrmat će neki novi festivalci. Riječ je o prvom FreeMental Festivalu – plodu suradnje dviju kreativnih grupa –  Saso Mange i Hypnodelix, spojene u jednu radi istog cilja; stvaranja jednog novog svijeta za sve ljubitelje upijanja zraka sunca s dobrom glazbenom pozadinom kroz razne dnevne aktivnosti. “Otvoreni smo prema svima i svemu te tražimo ljude slobodna uma sa slobodnim načinom razmišljanja prema svakome i svemu”, kažu organizatori festivala koji će se održati od 13. do 15. srpnja 2018.

Baš kako i samo ime govori, FreeMental svoju glazbenu ponudu proširio je kako bi svakome dao zalogaj omiljenog zvuka, a unatoč širokom opsegu žanrova, priča i dalje ima isti fokus. “Skloni smo spajanju žanrova; techna i deep housea što nudi River festival i psytrancea što mi nudimo jer želimo spajati glazbu i ekipe, a nikako ne podržavamo mržnju”, objašnjavaju pozitivci kojima ovaj festival nije prvo što su stvorili. Svoje vještine pružanja “bijega” onima željnima dobre zabave dokazali su kroz dva aktualna programa u Zagrebu – La fiesta i Depandanse.

Neki novi festivalci stižu na Mrežnicu, a kriju se iza imena FreeMental 3

“Najveća imena na našem prvijencu su Ital i The Big Bang iz Chilea, Muscaria iz Austrije i Antonymous iz Grčke”, kažu organizatori, “no pokretačka snaga su nam ipak domaći umjetnici kojima zelimo dat najviše prostora da se predstave kvalitetno, jer imamo odličnu scenu i treba ih podržati.”

Organizatori su budućim posjetiteljima prvog FreeMentala otkrili i što ih očekuje na samom mjestu “zločina”. “Lokacija se sastoji od prekrasne prostrane livade gdje će biti Psy-logic floor i glavni šank. U neposrednoj blizini nalaze se kuhinja sa svakodnevnim svježim obrocima i prostor za održavanje radionica. Također, u malom skrivenom šumarku smješten je i Bio-logic floor gdje posjetitelji mogu pronaći Rakia bar i mali Bazaar na kojem će se prodavati  domaći proizvodi lokalnih proizvođača kao i službene proizvodi festivala (hoodice, majice, torbice, ruksaci, upaljače, rizle…)”

Usprkos pozitivnoj energiji i najboljim očekivanjima i nadanjima, organizatori ipak imaju na umu neke od mogućih komplikacija, no trude se da im to ne stane na put do realizacije ovog bajkovitog događaja. “Najveći nam je strah neizvjesnost broja ljudi o dolasku. Pretprodaja daje samo mali uvid, no dok sami festival ne krene ne znaš pravi broj. Naravno, tu je i vrijeme na koje ne možemo utjecati. Ponosni smo nakon svakog dobrog obavljenog posla, kao i nakon svakog koraka jer sve radimo sa velikom ljubavlju”, zaključuje ekipa koja vas spremno čeka na početku jedne drugačije priče.

FreeMental festival 2018 promo video

FreeMental festival počinje za manje od dva mjeseca! Napetost raste, dekoracije su u izradi, kamperska oprema se skuplja dok soundsystem već spreman čeka.2 stagea puna domaćih DJ snaga i nekolicina internacionalnih producenata, vrhunske radionice, deco i VJ ekipe, kino i puno ostalog dodatnog sadržaja čekaju samo vas.Lokacija je Generalski Stol, datum je petak 13, ostalo znate…Uđite s nama u psihodeličnu šumsku priču i oslobodite svoj um!Pjesma: The Big Bang – Hippies

Posted by FreeMental Festival on Monday, May 14, 2018