Kao nasljednik Movement festivala u Detroitu i Torinu, uz koje može ravnopravno stajati, Movement Croatia i ovo intimnije izdanje festivala u The Gardenu u Tisnom i klubu Barbarellas kroz pet dana predstavio je odličan lineup koji je opravdao očekivanja i pokazao najbolje od svjetske techno scene.

Dugoočekivani festival koji je poseban po tome što zvjezdana postava izvođača dolazi na  manje boutique izadnje čime se već u početku Movement Croatia našao na listama najboljih ljetnih događaja. Prava mala oaza techno i house zvukova, smjestila se u skriveni zaljev koji tijekom dana pruža odmor pod suncem, noći pod zvijezdama donose energiju i odličnu zvučnu kulisu, a sve kulminira u klubu na otvorenom Barbarella’s.

Nastup sibirske techno dive Nine Kraviz, koja je svojim šarolikim setom uvela u jutro u klubu Barbarellas obilježio je prvi dan Movement Croatia festivala koji je za misiju uzeo pokazati najbolje od techno svijeta. Drugi dan bio je u znaku berlinskih teškaša Marcela Dettmanna i Bena Klocka koji su svojim žešćim zvukom dirigirali masom ljudi na main stageu, dok je naš techno znalac Petar Dundov odradio svoju magiju na Beach stageu i Barbarelli. Robert Hood je s kćerkom predstavio projekt Floorplan, a večer je bila u znaku ikone Steve Rachmada, kao i legendarnog Derricka Maya, začetnika projekta Movement u Detoritu, koji je u zoru uplesao s krcatim klubom Barbarellas.

Subota je bila u znaku dva kultna imena house i techno scene – Solomun i Sven Väth su pred krcatim plesnim podijem glavne pozornice u The Garden Resortu odradili svoju magiju. Solomun je redefinirao europsku house glazbu, a okićen nanjnovijom titulom najboljeg house DJ-a zaista je pokazao najbolje od žanra. Sven Väth je techno ikona koji je tri desetljeća dugo iskustvo još jednom opravdao pred mnoštvom koje je došlo vidjeti zašto s pravom nosi nadimak Papa Sven. Večer je završila uz moćni techno dvojac Octave One u klubu Barbarellas.

Nedjelja je bila u znaku Circoloco party branda koji je autoritet za dobru zabavu već godinama, s rezidencijom na Ibizi, svoju su selekciju donijeli u Tisno, a nastup dvojca Adriatique, kao i Jennifer Cardini u klubu Barbarellas bit će oni za pamćenje. Zadnji dan festivala  s jednako je jakim line upom priveo prvo izdanje Movement Croatia festivala kraju.  Uz nastupe kraljice minimala Margaret Dygas kao i Petre Inspirescua koji istražuje minimal pejzaže, večer je uplesala u klub Barbarellas u kojoj je poseban gost bio David Morales, house legenda koji je još jednom pokazao zašto je u samom vrhu, a večer je zatvorio sve traženiji Gerd Janson koji je svojim sjajnim setom u kojem se čuo techno, house, pa i disco, službeno zatvorio prvi Movement Croatia festival.

Uz nastupe nekih od najvećih imena techna današnjice, te posebnu intimnost i opuštenost festivala, Movement Croatia se pokazao kao jedan od miljenika festivalske publike ove sezone, te je još jednom velikim slovima upisao Hrvatsku na festivalsku mapu svijeta.