WTF Dubrovnik 2016
WTF Dubrovnik 2016

Svake godine na našu obalu pristigne nekoliko svjetskih festivala elektroničke glazbe, pa je tako i u Dubrovniku započela festivalska sezona. No, za razliku od mnogobrojnih festivala koji djeluju u Hrvatskoj, biser Jadrana ove je godine dobio prvi festival u domaćoj produkciji – WTF Dubrovnik.

Trodnevni audio-vizualni festival WTF Dubrovnik prvi je open-air festival u Dubrovniku koji svoja vrata otvara u petak, 5. kolovoza, ispred tvrđave Imperijal na Srđu, u 22 sata. Organizira ga neprofitna udruga Kazin, koja za cilj ima promicanje svih oblika urbane  kulture, razvoj nezavisnog kulturnog i umjetničkog izražavanja, poticanje, promicanje i unaprjeđivanje aktivnosti mladih na području glazbenog, likovnog, video i foto stvaralaštva.

Na konferenciji za medije u ponedjeljak, 1. kolovoza, udruga Kazin je kao organizator manifestacije predstavila trodnevni program, izvođače te su se dotaknuli dugoročnih ciljeva festivala, kao i udruge. Cilj djelovanja udruge je potaknuti urbano bilo Dubrovnika kroz organizaciju raznih događanja i radionica.

LOKACIJA I LINE-UP

Plato tvrđave Imperijal po prvi put postaje atraktivna ljetna pozornica na kojoj će ovom prilikom nastupiti legenda elektroničke glazbe Kevin Yost te lokalni DJ-evi Audiometric b2b Torres, Djivo aka dBA i Flora & Lija.  Program započinje u 22:00 sata, a prijevoz u oba smjera je organiziran. Žičara vozi do 1:00 sat po cijeni od 20 kn za povratnu kartu, odnosno 10 kn u jednom smjeru uz predočenje osobne iskaznice. Povratak sa Srđa organiziran je Libertasovim autobusima u 4:00, 5:00, 6:00 i 7:00 sati.

Osim toga, prijevoz je moguć Plavim taxijem koji će voziti na relaciji Grad- Bosanka po cijeni od 70 kn. Osobnim automobilima pristup će biti omogućen do Bosanke, kako bi se izbjegle gužve do tvrđave Imperijal te se oslobodila cesta za eventualne hitne slučajeve. Motorima je pristup moguć do samog ulaza na festival.

Druga festivalska večer održat će se u Lazaretima i na Komardi gdje će uz domaće snage Zookey-ja, Petru i Maroja nastupiti i regionalni DJ-evi: Pion, Jakša Pavičević te Wecky & Jux.

Treća i finalna festivalska večer održat će se na brodu koji će isploviti u 22h i na kojem će nastupiti Jamie Anderson, Bronski & Herya, Klabika Collective te lokalna podrška Denis T, Benx i Funk You.  Više informacija potražite na Facebook stranici festivala.

ULAZNICE

Cijena festivalske ulaznice za sva tri dana iznosi 300 kn, a moguće je kupiti i jednodnevne ulaznice i to po sljedećem principu: Tvrđava Imperijal (Srđ) : 100 kn / 150 kn // Lazareti: 70 kn / 100 kn // Cruise Boat: 150 kn / 200 kn.

Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u Caffè baru Micro, Art Caffè-u, u Pirate’s Social Clubu Gusar u Mlinima te u Caffè baru Sunset na plaži Uvale Lapad.

Napomena: ulaznice po jeftinijoj cijeni mogu se kupiti do petka 05. kolovoza do 22:00 sata, a broj ulaznica za party na brodu je limitiran.