Večeras, 29. travnja, u 20 sati Boonika će otvoriti izložbu ‘Lines & Fills’ zagrebačkog grafitera Lunara!

Kao istaknuti predstavnik graffiti umjetnosti u Hrvatskoj, Lunar često gostuje i stvara u inozemstvu. S vremenom, ulice je počeo sporadično zamjenjivati s galerijskim izložbenim prostorima koji su postali prijemčivi njegovom radu. Rijetki crtači tako uspješno osvoje interijere kao što je to učinio Lunar koji večeras od 20h izlaže svoje radove u Boonici.

Boonika s uzbuđenjem najavljuje izložbu radova koji odskaču od uobičajenog repertoara i čine respektabilan dodatak umjetnikovom i ovako bogatom portfelju. Ograničena serija pod nazivom ‘Lines & Fills’ rezultat je eksperimentiranja s uzastopnim ponavljanjem ispisivanja taga svog umjetničkog imena do prekrivanja platna. Nakon toga, preostale praznine ispunjene su plohama boja. Neke verzije slika su odstupile od polaznog koncepta utoliko da umjetnik može dodati par linijskih intervencija i time otkriti prisutnost Lunarovih trademark maca među linijama i bojom. Čini se kao jednostavna ideja s jednostavnom izvedbom, no rezultat je fantastično spajanje grafičke tehnike i grafita.

‘Lines & Fills’ uzbudljiva su kombinacija sirove energije grafita i pitome umjetničke intencije da se radovima osvježi svakodnevni životni interijer. Više saznajte ovdje.

Lunar u Boonici otvara izložbu 'Lines & Fills' 1