Promocijom dvostrukog albuma “Ten Years Making Beats” Filip Motovunski je uz gostujuće izvođače priredio vrhunski party kojim je potvrdio svoj utjecaj na regionalnoj drum’n’bass sceni te otvorio jesensku sezonu clubbinga.

Dinamične polusatne izmjene, b2b’s, a ponegdje i slučajna ispreplitanja DJ-eva i MC-jeva u subotu, 1. listopada, su na pozornici Močvare doprinjele sveukupnom ogledu na desetljetnu eru stvaralaštva Filipa Motovunskog i njegovih prijatelja sa scene. Ovim eventom, poslasticom za sve pratioce bass glazbe, Filip Motovunski je okupio, više manje, sva značajna imena koja su tokom posljednjih deset godina imala snažan utjecaj na domaću klupsku scenu, i to ne samo u aspektu DJ-inga u vidu hip hop, reggae i elektroničke bass i roots glazbe, već i same produkcije koja je i prelazila domaće granice.

Početak večeri označile su ponešto mračnije dub, dubstep i bass vibracije uz Jana Becelea b2b sa Richem na koje su se nastavili Peter Posh, Jin San i naš najistaknutiji dubstep producent 207 na čiji se set odlično pridodala uobičajno mistična Diyala svojim besprijekornim skillom za mikrofonom te se već u samom startu prometnula u jedan od highlighta večeri.

Pult je nakon njih preuzeo domaći „kum“ bass kulture Meniga u pratnji poznatog nam mikrofondžije MC Popaya koji je svojim specifičnim MC-anjem upotpunio doživljaj uvodnog, uvjetno rečeno „sporijeg“ djela večeri. Slijede nam izvanredni Chatko te What The Funk b2b Brat Leeks koji su svojim energičnim setovima naložili atmosferu i pripremili publiku za apsolutni madness!

Filip je sa svojim setom krenuo beskompromisno uz Elemental dvojac Remi i Shota, koji su između ostalog izveli i izvanredan drum’n’bass remix svoje pjesme Tijelo pamti, stvoren upravo u Filipovoj kuhinji beatova, koji po reakcijama publike definitivno drži titulu ljetnog hita. Uz prožimanje svih MC-jeva kroz večer malo je reći da je kombinacija upravo njihovog supporta upotpunila čitav dojam, jer show tek slijedi!

Set nastavlja u tvrdom stilu sa Popayem te Tone Tuorom i njegovom nevjerojatnom sposobnošću hypeanja publike. Motovunski nas je počastio svojim jednosatnim, isključivo autorskim setom pjesmama sa dvostrukog albuma “Ten Years Making Beats” koji se, usput rečeno, obavezno mora naći na policama svakog true drum’n’bass/jungle followera jer je njime napisano jedno veliko poglavlje u povijesti domaće drum’n’bass scene. Svoj nastup je zaključio pjesmom koja je, kaže, kriva za njegov požetak – Pendulumova Tarantula.

Nakon Motovunskog DJ pult preuzeo je Yesh, koji je također jedan od najzaslužnijih promicatelja drum’n’bass glazbe u posljednjem desetljeću što je dokazao i setom kojim je dodatno rasplesao već užarenu publiku. Na Yesha se idealno u ragga tonu nastavio Danny Bwoy koji nas je posebno razveselio pustivsi PCP – Come With Us i time nas vratio u same početke stvaranja Motovunskog i njegovog sigurnog probijanja na scenu, a čuli smo i apsolutno nevjerojatan b2b set Kodina i Tekitoke. Cjelokupni event svojim su setovima zaključili oni koji su ga i započeli, Jan Becele i Richo.

-izvještaj napisala: Sabina Solarević-