Na otoku Pagu se u kolovozu sprema najveće do sada izdanje Barrakud festivala čiji line up čini opasno društvo velikih imena elektronske scene, a predvode ih Paul Kalkbrenner i Sven Väth.

Svoj obol snažnom festivalskom hrvatskom ljetu dat će po treći puta i Barrakud festival, spreman da na tjedan dana ugosti tisuće mladih hedonista i ljubitelja elektronskog zvuka. Kroz 8 dana i 7 noći će dobro znanu plažu Zrće svojom energijom preuzeti relevantna imena svjetske elektronske scene koja će krojiti plesne korake posjetitelja te jedinstvenu party-trip formulu učiniti nezaboravnim iskustvom.

U razdoblju od 09. do 16. kolovoza Pagom će vibrirati više od petnaest sati glazbene podloge dnevno, jer je ovogodišnji line up bogatiji no ikad. Predvodi ga kultna figura njemačkog techno zvuka koji se i prošle godine pobrinuo za neke od najljepših trenutaka festivala i osoba zbog koje je klub Papaya pucao po šavovima – Paul Kalkbrenner. Uz njega na tronu headlinera stoji još jedan njemački majstor koji će zasigurno opravdati brojne legende i mitove vezane uz svoje nastupe – Sven Väth.

Zajedno s Ilario Alicanteom, Maurizio Shmitzom i Chris Tietjenom, Papa Sven će na Zrće donijeti iskustvo svog vrlo uspješnog labela Cocoon. Circoloco kao jedan od najpoznatijih svjetskih partija predstavit će Barrakud publici zvuk kanadskog dua Art Department, Ellen Allien, berlinskog producenta Mano Le Tougha, kao i dugogodišnjeg Circoloco rezidenta Andrew Granta, te nizozemskog Boris Wernera. Maceo Plex će svojim prepoznatljivim zvukom zapaliti publiku na Ellum partyju, a pridružit će mu se i house znalac iz Miamia, Danny Daze te Gardens of God. Dubfire u sklopu svog labela SCI+TEC dovodi kanadskog techno producenta Carlo Lia i ‘live set’ sa samostalnog projekta Skyler Taughera – Shaded. Naposljetku, Barrakud 2014 će ugostiti i Guy Gerbera i njegov The Wisdom of The Glove, u društvu francuskog DJ-a i producenta Phil Weeksa. Da atmosfera ne bi bila isključivo na leđima svjetskih imena, vrhunskom popisu pridružit će se i ona odlična regionalna. Bonjasky će posjetiteljima priuštiti dobru dozu dubokog housea i techna, kao i Damir Hoffman, prezaposlena Miss Sunshine, Pete Dux, Lemon, mediteranske snage Toni Juranović, Pille i Vice Vicious te slovenski Tomy Declerque i Aney F.

Talijanski organizatori su ove godine posebnu pozornost usmjerili ka ExYu zemljama te osigurali povoljniju cijenu festivalskih ulaznica za njihove stanovnike. U tijeku je prodaja limitiranog broja ‘early bird’ ulaznica preko ENTRIO.HR, koje se za stanovnike spomenute regije kreću prema sljedećim cijenama:

[quote_center]Paul Kalkbrenner 12.08. = 235,00kn
Sven Väth 10.08. = 160,00kn
Adam Beyer 15.08. = 80,00kn
Circo Loco + Circo Loco after party 13.08. = 150,00kn[/quote_center]

Festival se održava u klubovima Papaya, Kalypso i Aquarius na plaži Zrće, kao i na popratnim ‘boat’ partyjima i ‘pool’ partyjima spomenutih klubova. Cijena festivalske ulaznice za stanovnike ExYu zemalja iznosi 750,00kn i dostupna je putem ENTRIO.HR . Cjelokupni line-up Barrakuda 2014 pogledajte ovdje.

Iskoristit ćemo priliku i ovim putem Vam baciti malu bubu u uho o sljedećem izdanju United Electronic Sound večeri, 26. travnja, kada ćemo službeno promovirati Barrakud festival! Više uskoro!