Stranim portalima odjeknula je tužna vijest da je preminuo legendarni glazbenik Prince. Počivao u miru!

Tužnu vijest o popularnom glazbeniku prenio je TZM, a potvrdio Associated Press, prenosi tportal. Prince, inače punog imena Prince Rogers Nelson, preminuo je jučer u svome domu u Minneapolisu.

Kako prenosi tportal, iako je glasnogovornik slavnog pjevača jučer izjavio da je Prince posljednjih dana bolovao od jačeg oblika gripe, sumnja se da je uzrok smrti ipak bio predoziranje. Naime iz mnogih izvora stiže ista informacija kako je Prince šest dana prije smrti završio u bolnici zbog predoziranja. Liječnici su mu u bolnici u gradiću Molineu dali tzv. save shot kako bi ga vratili u život. Pjevač je trebao biti zadržan na liječenju, no izašao je na vlastitu odgovornost. Prošlog tjedna viđen je u ljekarni u blizini svog doma, a izgledao je iscrpljeno i nervozno, tvrde svjedoci i zaposlenici.

Foto: cnn.com

Prince je početkom ove godine krenuo na turneju ‘Piano and a Microphone’, a početkom mjeseca otkazao je dva nastupa. Nakon toga je ipak želio nastaviti s nastupima, no završio je u bolnici. Kako piše Daily Mail, dobitnik sedam Grammyja u javnosti je posljednji put viđen na koncertu u Minnesoti u subotu upravo kako bi svima dao do znanja da je dobro. Tada je publici poručio: ‘Pričekajte još nekoliko dana s molitvama za mene’ , no jučer je nažalost pronađen u besvjesnom stanju u liftu u svojoj kući na imanju Paisley Park u Minnesoti.

Iza slavnog glazbenika su čak 39 studijska albuma i veliko glazbeno naslijeđe. U bogatoj karijeri dugoj 40 godina prodao je više od 100 milijuna primjeraka albuma, a najčešće je kombinirao rock, R&B, soul i hip-hop te stvorio nezaboravne pjesme. Rođen 1958. u Minneapolisu, Prince se glazbom počeo baviti već sa sedam godina, a jedan od njegovih najvećih hitova zasigurno je ‘Purple Rain’, ali i ‘Raspberry Beret’ i ‘Little Red Corvette’. Godine 2004. ušao je u Rock and Roll Hall of Fame, muzej najutjecajnijih rock and roll umjetnika u Clevelandu.