The Garden u Tisnom je lokacija već godinama poznata našoj sceni, i što je važno naglasiti, pogotovo onoj međunarodnoj. Teško je zamisliti party aficionada koji nije upoznat s konceptom od mjesec dana festivala na toj prekrasnoj lokaciji, koja pruža savršeni bijeg od radne godine, s cijelom paletom svjetskih imena kao pozadinom za hedonizam nakon kojeg se pojedinac osjeća kao da bi trebao ići na ispovijed.

Prekrasno uređene plaže, više nego komforni kamp, te dva stagea (beach i wood) i više nego doprinose atmosferi kao cjelini.

SMS je standardno festival kojim se završava sezona u Gardenu, te ga odlikuje ono što je mene posebno oduševilo, a to je – privatnija atmosfera. U kampu nema gužvi, kao ni na plažama, što je posebno važno za ona lijena popodneva koja smo ispunjavali kupajući se i slušajući glazbu, pritom strepeći što nas čeka navečer. Afteri počinju od 2 ujutro te se party tradicionalno seli u Barbarellu (bivši Porat), klub u blizini Pirovca koji može stajati rame uz rame onima na internacionalnom glasu, te sam traje do 6 ujutro. Nakon toga, vrata otvara beach bar Vortex u blizini festivalskog prostora, koji nam ove godine ostaje u posebnom sjećanju kao okupljalište mnogih hrvatskih DJ-a (Brighton, Funk Guru, Basta, Jakov Kolbas, Maja Pa,…), s odličnom atmosferom gdje su se pravili rezimei izlazaka, gostoljubivim vlasnikom te logičnom sljedećom postajom za one željne nastavka plesnih noći. Ne smiju se ni izostaviti poznati boat partiji, i Argonaughty, mnogima već stari prijatelj.

sms2014Što se same glazbe tiče, najviše bih izdvojio Croatia Calling večer na Woods Stageu prvog dana festivala, gdje su naše domaće snage oduševile i ponovno potvrdile svoj status na sceni. Nažalost, moje mišljenje je da je dosta setova bilo odsvirano zbrda-zdola, bez previše smisla i motiva.

Anja Schneider nam je priuštila odličnu večer na Woods Stageu, kao i fantastičan boat party u kombinaciji s Gerdom Jansenom. Marcus Worgull mi nije prvi izbor što se mog ukusa tiče, no treba ga spomenuti jer je predstavio svoj set kao cjelinu, a ne kao ukupnu sumu odsviranih pjesama što vrijedi za većinu ostalih. Također bih izdvojio nedjeljnu večer, i odličnog Nicka Hoppnera i ponovno Gerda Jansona. Na sam festival je dodan jedan ekstra dan, na kojem se manje-više osjećao kraj čarolije imena SMS. Večer u Barbarelli je bila prosječna te bih tamo izdvojio našeg domaćeg aduta, Zeroa.

Sve u svemu, iskustvo je bilo više nego pozitivno, organizacija je bila na razini, a među ljudima se energija skoro mogla fizički opipati. Sve to u kombinaciji s prekrasnim plažama i dobrom glazbom, čini ovogodišnji Stop Making Sense iskustvom kojem se veselim sljedeće godine.

sms14

-Tvrtko Bolčić-