Vrlo vjerojatno ste imali prilike vidjeti neku estetski primamljive ploče, no sigurno još niste vidjeli ovakvu zadivljujuću, hipnotičku ploču koja stvara iluziju kad ju, odnosno dok ju svirate!

Eksperimentirajući u svom specifičnom stilu britanski animator Reuben Sutherland i glazbenik Dan Hayburst zajednički djeluju pod imenom Sculpture te stvaraju prave poslastice za uši i oči. Ovaj neobičan dvojac za svoje sedmo izdanje napravio je ploču “Plastic Infinite” koja stvara animaciju dok se vrti ispod svijetla stroboskopa ili je snimana u mjeri od 25fps.

Ploča je napravljena korištenjem tehnike zoetropa koja je osmišljena još davne 1834., a radilo se o trodimenzionalnom objektu koji se sastojao od vrtećih cilindara s vertikalnim prorezima koji su zajednički stvarali iluziju kretanja slike.

Ovo izdanje sa kaledioskopskom animacijom planulo je u vrlo kratkom vremenu no ne morate očajavati jer nova edicija stiže uskoro. Kako bi osigurali svoj primjerak možete se predbilježiti na e-mail od Sculpture-a.

Svoj digitalni primjerak Plastic Infinite-a možete nabaviti ovdje, a kako izgleda kada se vinilu doda posve nova vizualna dimenzija pogledajte u nastavku.

[vimeo 85107599 w=500 h=281]