Američki kanal ABC 1997. godine je emitirao prilog iz Nevade o sada kultnom Burning Man festivalu. Pogledajte kako je festival izgledao prije 30 godina!

Burning Man, čudovište moderne festivalske kulture, nije uvijek bio masivan kao što je to postao. Naime, 90-ih je bio sedam puta manji nego što je to danas, imao je između 8 i 15 tisuća posjetitelja i trajao je pet dana.

Sada, gledajući na golemi fenomen koji je alternativni festival postao, nevjerojatno je osvrnuti se na dokumentarac o Burning Manu u svojim ranim danima. Godine 1997. ABC je poslao tim da istraži temelje Burning Mana i podijeli krivo shvaćen event s američkom televizijskom publikom.

Black Rock City izgleda nevjerojatno isto kao i prije gotovo 20 godina, iako su napetosti između uljeza i kreatora opet aktualne. ABC je čak i razgovarao sa suosnivačem Burning Mana, Larry Harveyjem o čaroliji Playe.

“Mi stvaramo košnicu, oni donose med. Stvaramo taman toliko reda kako bi se ovaj spontani, prirodni proces nazvan kultura, koji je rođen iz interakcije ljudi, i koji nitko ne može planirati i kontrolirati – krenuo događati.”, izjavio je Larry.

Prilog pogledajte pri vrhu članka!