Njemački DJ i producent na elektronskoj sceni je već preko 25 godina, a njegova mnogobrojna diskografija skriva se iza brojnih aliasa i imena. Ovaj vikend dolazi u klub Mikser, pa smo odlučili malo popričati s Oliverom.

UES: Bok, Oliver! Wier geht’s?

Oliver: Danke – Alles Gut 😉

UES: Kakavo je stanje s frankfurtskom klabing scenom? Je li GEMA utjecala na stanje kao u Berlinu?

Oliver: Glavni su klubovi zatvoreni tijekom godina,  ali nije zbog GEMA-e. Manji se klubovi uvijek otvaraju i zatvaraju pokušavajući se etablirati na sceni.

UES: Koje uspomene nosiš iz Hrvatske? Jes li ikad ljetovao ovdje?

Oliver: Zadnji sam put u Zagrebu svirao na The Tulumu i bilo je odlično. Prije 20 godina sam nekoliko godina za redom dolazio u Brele, kraj Makarske. Bilo je davno ali sam se odlično zabavljao.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/115046392″ iframe=”true” /]

UES: Što se trenutno kuha u glazbenoj kuhinji? Nedavno si imao neka izdanja i remikse…

Oliver: Upravo sam imao izdanje na Protonu (Dark Energy), i 2 remiksa, JML – Seek til you find na Flow Vinylu i Alessandro Diga – Berlin na Univack Rec. Upravo sam završio remiks za svog prijatelja – Del Sol – Primero za Borderliners, a za koji mjesec bi trebao izaći moj ambijenatalan album na kojem radim. Nekoliko remikseva čeka izdavanje, a radim i na svom live actu. U travnju bi na mojoj etiketi Maschine trebalo izaći još jedno izdanje. Krajem godine bi trebao izaći i novi album za LSG (jedan od Liebovih aliasa, op.). Također, ove se godine obilježava 25 godina od izdavanja mog prvog izdanja, pa radim na masteringu nekih starijih izdanja kako bi ih nanovo izdao, na Solieb digital etiketi.

Puno se toga kuha…

UES: Skoro si 30 godina u indrustriji… Je li ti ikad bilo preko glave, i koliko je tu još zadovoljstvo, a koliko isključivo posao?

Oliver: Glavno je zadovoljstvo, radim što volim i tu nema puno mjesta za kompromis. Oko 2008. godine nisam radio jedno 2 godine, no ponajviše zbog selidbe studija, te sam se posvetio masteringu i otvaranju firme za rezanje ploča. S druge strane, valjda je to u ovom poslu i normalno. No, nakon 2 godine pauze radim toliko da ni u najboljim danima nisam toliko radio…

UES: Možeš li nam nabrojati Top5 traka i producenata trenutalno…?

Oliver: Zapravo i ne mogu, jer toliko se toga stalno mijenja da sam unazad nekoliko mjeseci uspio ‘fulati’ i nekoliko traka od ‘velikih imena’. Jako puno toga se izdaje, puno toga dobrog od nepoznatih imena na manjim labelovima. Kada gledam kroz svoje kupljene trake unazad 12 do 15 mjeseci, stvari se stvarno mijenjaju i npr. puno mi se pojavljuje stvari od Heiko Lauxa, ili A.Paul od žešćih stvari.

UES: Reci nam jednu stvar koja nikad ne zastarjeva?

Oliver: Imam nekoliko takvih stvari… Unazad par mjeseci sam opet počeo svirati neke starije trake od Maximea Danglesa i Audiona. Također ponovo puštam At Les – Christian Smith remix…

UES: Što možemo očekivati u subotu u klubu Mikser?

Oliver: Sigurno ću puštati nešto novija izdanja i remikse, a onda ovisi o publici gdje ćemo otići…

Hvala, Oliveru! Također dodajemo i LINK na slike iz njegovog studija. Oliver kaže kako nije kolekcionar, pa je već prodao dosta svoje analogne opreme koju baš i ne koristi. Najviše voli koristiti konverter by Metric Halo i summing mixer by Phoenix audio. Ako vam to nešto znači.

MikserOliver
Poklanjamo 2×2 upada za tulum u Mikseru, 22.02., gdje uz Lieba sviraju i Ivan Komlinović te Mary, a sve što morate napraviti jest lajkati članak i postat svoje ime i prezime u komentare, 5. i 15. komentar dobijaju po 2 upada.