Pioneer je izdao nove HDJ-C70 slušalice vrlo jednostavnog i funkcionalnog dizajna koje na prvi pogled liče na, možda najpopularnije DJ slušalice, Sennheiser HD 25. Više u nastavku…

Gotovo na svakom portalu na kojem su objavljene nove Pioneer-ove slušalice, mogli smo vidjeti komentare u kojima su uspoređivane sa, možda najpopularnijim DJ slušalicama, Sennheiser HD 25 od kojih su očito preuzeli dobar dio dizajna. Izgledaju kao spoj Sennheiser HD 25 i aiaiai tma-1 koje su također izrađene po popularnim HD 25 modelima.

Jednostavan dizajn je očito zainteresirao i Pioneer-a koji u zadnje vrijeme svojim novim proizvodima više igra na sigurnost prodaje nego na originalnost, kao što smo mogli vidjeti sa PLX 1000 gramofonom, koji je gotovo identičan Technicsu 1200.

Slušalice će se sigurno svidjeti mnogima koji trebaju dobru izolaciju u glasnom okruženju, te za one koji žele nešto jednostavnije, lakše i manje slušalice od njihovog najpopularnijeg modela, HDJ 2000.

Svaka strana slušalice se može posebno podešavati, rotirati u oba smjera (kod HD 25 samo lijeva), mogu se mijenjati jastučići, te kabel kojih dolaze dva komada u paketu, spiralni koji se proteže do 3 metra i ravni 1.6 metara kabel. Raspon zvuka je od 7-32,000 hz, do 120 dB. Biti će dostupne u prodaji od listopada u inozemstvu po cijeni od 179 eura.

– Phoenix Kraundler –