4 godine je prošlo otkada je Technics svijetu obznanio kako se prekida proizvodnja legendarnog gramofona SL-1200, koji je od početaka svoje proizvodnje 1972., pa sve do kobne 2010., slovio kao industrijski standard što se tiče klupske opreme.

DJ-i i fanovi diljem svijeta su na svojoj koži osjetili prazninu na tržištu, čak do te mjere da je pokrenuta peticija za ponovno pokretanje proizvodnje koja je skupila čak 21 000 glasova! Tvrtka Pioneer, poznata po svojoj legendarnoj seriji CD playera prefiksa CDJ, od ove se godine pokušava ubaciti i na tržište gramofona, preciznije, postaviti novi industrijski standard na klupsku scenu svojim modelom PLX-1000, te tako pokušati popuniti gorespomenutu prazninu.

pioneer PLX-1000
Spomenuti model se izgledom uvelike ugleda na SL-1200, što se s obzirom na njegovu popularnost može smatrati legitimnim potezom. Od svojeg pretka odudara jedino okruglom START/STOP tipkom te također uvodi pitch range opcije od +/- 16% te fleksibilnih +/- 50%, kao i korisnu tempo reset funkciju. Također je navedeno i da se kablovi mogu odspojiti.

Da ne bi ostalo samo na površnom, cijela konstrukcija izgleda poprilično robusno i kvalitetno, pri čemu valja spomenuti težinu od čak 13 kg, što pridonosi stabilnosti cijele konstrukcije, unutar koje leži snažan direct drive motor. Nimalo ne sumnjajući u vjerodostojnost i moć Pioneerovog proizvoda, vama ipak pružamo uvid u njegove performanse na video linku niže…