Gus Gus
Gus Gus (izvor: press)

Jedna od najatraktivnijih i najpopularnijih elektroničkih skupina, islandski GusGus, stiže u Zagreb, a nastupit će u Tvornici kulture!

Koncert u Zagrebu, na blagdan Sv. Nikole, 6. prosinca 2017. godine, uslijedit će netom nakon izdavanja novog albuma “Lies Are More Flexible” koji će svjetlo dana ugledati krajem studenoga – tako će zagrebačka publika među prvima imati priliku uživo čuti pjesme s njihovog najnovijeg izdanja.

Neki će za njih reći da su ritmični i magični, neki da su s druge planete no jedno je sigurno – GusGus miljenici su svake publike koja voli dobre partyje, nordijski elektro-zvuk, elektroničku glazbu s umjetničkim štihom, kao i uzbudljive i osvježavajuće live nastupe daleko od mainstreama. 

Poznati su po eklektičnom zvuku i nekonvencionalnoj fuziji techna, trip-hopa i housea, uspjeÅ¡no ukomponiranoj s drugim glazbenim žanrovima, a uz njih se veže i pojam “techno-soul”. Surađivali su s nekim od najpoznatijih imena elektro i pop scene, među kojima su i Björk, Roisin Murphy, Depeche Mode i Sigur Ros. Nastali su 1995. godine u Reykjaviku kao umjetnički kolektiv. Dosad su izdali devet studijskih albuma, od kojih je najveći uspjeh ostvario “Arabian Horse” iz 2011. godine. I dalje koriste analognu opremu za dobivanje pravog elektroničkog zvuka.

Early Bird ulaznice po cijeni od 149 kn moguće je kupiti u sustavu i na svim prodajnim mjestima Eventima od petka, 3. studenoga (od 10 sati) do 13. studenoga, nakon čega će cijena ulaznica iznositi 179 kn.

Nordijska elektronička poslastica Gus Gus LIVE dolazi u Zagreb 3