Britanska nezavisna etiketa Ninja Tune osnovana je sa željom da samostalno, bez utjecaja velikih izdavačkih kuća, svijetu predstavi neke drugačije, nove forme elektronske glazbe iz klupskog undergrounda.

Etiketu su osnovali DJ-i Matt Black i Jonathan Moore, koje svi poznaju pod njihovim zajedničkim projektom Coldcut (imali smo ih priliku nekad tamo davno poslušati i u Zagrebu, op.), i to kao logičan nastavak njihove priče jer su samo par godina prije pokrenuli radijsku emisiju Solid Steel.

NinjaTuneSampler

Black & More su počeli s izdavanjem prvestveno hip hop i breakbeat ploča, da bi danas izdavali mnogo više žanrova i producenata različitih usmjerenja, u suradnji i s drugim etiketama, pa za Ninja Tune izdaju glazbenici poput Amona Tobina, Bonoba, Dorian Concept, DJ Foof, DJ Vadim, Toddla T, Kid Koala, i mnogi drugi.

Za 20. godišnjicu 2010. godine (da, label postoji već 24 godine, op.) izdali su i knjigu Ninja Tune: 20 Years of Beats and Pieces¸ popraćenu i kompilacijom.

[quote_left]…label postoji već 24 godine…[/quote_left]Ninja Tune predstavlja standard dobre etikete što pokazuje i broj fanova na Facebooku, koji je dostigao 200 tisuća, a tim su povodom odlučili upravo njima pokloniti sampler na BESPLATAN DOWNLOAD, a na kojem su stvari FaltyDL-a, Illum Sphere, Leea Bannona, Beata Spaceka (Steve Spacek), Andreye Triane, i dr…

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/users/95982″ params=”color=00ff1c&auto_play=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]