Svijet bi mogao postati bogatiji za još jednu knjigu iz povijesti elektronske glazbe, ovaj put orijentiranu na acid house, a napisanu od jednog od pionira zanata…

Nakon što je nedavno sakupio, a potom objavio kompilaciju od 5 CD-a Acid Rain: Definitive Original Acid & Deep House 1985-1991 koja sadrži najveće klasike acid house žanra poteklog iz Chicaga, legendarni DJ Terry Farley, jedan od glavnih sudionika i pionira tog vremena, u suradnji s Raoulom Gallowayom, napisao je knjigu o glazbenom pravcu koji je definirao elektronsku acid house scenu, i scenu kao takvu, 80-ih godina prošlog stoljeća, sve do eksplozije acid housea 1988. godine.

Terry-Farley-knjiga_02
Before Jack Had A Groove opisuje priče ljudi koji su postavili temelje onog što imamo danas, a među intervjuiranima u knjizi nalaze se Don Letts, Andrew Weatherall, Norman Jay, Acme Eric, Nancy Stannard, Chris Sullivan i Steve Lewis.

Farley traži izdavača, pa ako ste i sami u tom biznisu razmislite o ovom izdanju i javite se na mail. Prvo poglavlje knjige ‘All The Young Dudes’ koje se fokusiralo na King’s Road i scenu koja se stvarala oko lanaca odjeće Acme Attractions i Sex možete pročitati OVDJE.