Na Movement Croatia festu nastupali su vrhunski izvođači techno/house scene koje nismo željeli propustiti. Donosimo vam kratak izvještaj sa festa.

Da postoji mnogo lokacija na Jadranu na kojima se održavaju brojni festivali već znamo, ali jedna nam je lokacija baš zapela za oko – Barbarella’s klub. Na osami uz obalu mora, udaljen od samog centra Pirovca u uvali Prosika smješten je idealan ljetni open air klub.

Od 31. srpnja do 2. kolovoza 2015. u Barbarella’su je održan Movement Croatia fest koji je ugostio tri velikana techno/house scene: Derricka Maya, Tonya Humphriesa te Roberta Hooda, uz ostale snage kao što su: Petar Dundov, Caruan, Pete Dux, Harouda i drugi.

U petak 31. srpnja očekivao se Derrick May, koji je nakon Duxa i Dundova doslovno zapalio publiku. Počevši od Duxovih laganijih warm up nota, preko Dundova koji je u svom prepoznatljivom tonu nastavio svirku (usijanje na flooru je bilo sve jače i jače), kao šlag za kraj došao je Derrick May, koji je i ovaj put pokazao publici da nije uzalud prozvan jednim od techno velikana.

Drugu noć plesalo se nešto laganijim ritmovima… house glazba za dušu i iako nismo ljubitelji iste, Tony nas nikako nije ostavio ravnodušnima.

Zadnja noć bila je utoliko posebna što je nastupao još jedan važan lik techno scene – Robert Hood (Floorplan). Od samog starta nedjeljna je večer bila začinjena techno ritmovima, pa se plesalo cijelu noć (nego kako drugačije). Harouda i Caruan su jako dobro ugrijali atmosferu, no mali odmak od cijelog doživljaja bio je Timo Maas koji se nekako nije uklopio u cijelu priču. Za kraj ovog dana, a i cijelog festa Robert Hood je razvalio plejs za +5!

Što još reći, nego jedino da se veselimo i iduće godine ovome festu i to na istome mjestu.

 

– M. A. –