Na plaži Zrće upravo počinje Barrakud festival, festival elektronske plesne glazbe koji će se na spomenutoj plaži održati od 8. do 15. kolovoza uz razna svjetski poznata imena kao što su Sven Vath, Maceo Plex, Dubfire, Joris Voorn i mnogi drugi. Tim povodom priupitali smo jednu od službenih promotorica samog festivala da nam navede neke od razloga zašto posjetiti sam Barrakud festival!

Povodom Barrakud festivala koji na poznatoj hrvatskoj party plaži Zrće organiziraju Talijani, upitali smo Evu Jen, službenu promotoricu samog festivala, da nam navede neke od razloga zašto posjetiti sam festival.

“Jednom prilikom sam vidjela na internetu fotografiju Madonne koja je nosila majicu s natpisom: ”Italians do it better”. I mišljenja sam da će se većina nas složiti kako Talijani stvarno i rade neke stvari bolje, poput vina, hrane, arhitekture. Po svemu sudeći znaju bolje i partijati od ostalih, pogotovo ako uzmemo u obzir Barrakud festival Croatia, na kojem sam prvi puta bila prije 3 godine, tj. 2012. Barrakud festival je talijanski proizvod, koji su organizirali talijanski promotori prvenstveno za talijanske rejvere, naravno da su i drugi dobrodošli, ali naglasak je na Talijanima. Sve je to organizirano s ciljem ne samog partijanja već i generalno dobrog provoda, što ujedno podrazumijva druženje, istraživanje turističke ponude otoka Paga (gastronomija, etnologija, priroda), itd. Barrakud festival je koncipiran vrlo sistematično – partiji se odvijaju samo na jednoj lokaciji, a ne paralaleno na više lokacija s ciljem da se izbjegne da DJ-i sviraju pred praznim podijem ili da sami partijaneri ne stignu i propuste svirke. Ovakav koncept festivala je poprilično fizički izazovan tako da participiranje na svim događanjima je gotovo nemoguće, samo najizdržljiviji i najvjerniji ljubitelji techna su mu dorasli.” – rekla je Eva.

Razlozi zašto posjetiti ovogodišnji Barrakud Festival 3

“Dakle, sredinom kolovoza, preciznije rečeno od 8. do 16. kolovoza, otok Pag će odzvanjati pomno odabranom elektronskom glazbom svjetski poznatih DJ-eva i glazbenika, a oni su: berlinski techno ambasador Paul Kalkbrenner, Dubfire, Recondite (live), Sven Vath, Joris Voorn, Ellen Alien, Marc Maya, Damir Hoffman, Davide Squillace, Andrea Oliva, Mathias Tanzmann te talijankse snage predvođene Alessio Lermom, Phillipom & Coleom. Tu su i mnogobrojni boat partiji u pomalo hipijevskom ozračju, na kojima ćete se opustiti i dobro zabaviti.” – objašnjava Eva i dodaje:

 

“Posebno bih htjela naglasiti događanja u Papaya klubu, gdje sam imala prilike slušati Paula Kalkbrennera. I mogu reći da to nije bio klasičan party, već u punom smislu riječi pravi show, poigravajući se melodičnim techno zvukom u kombinaciji s mega soundtrackom nastao u suradnji s Fritzom, ”Sky and Sand”. U svakom slučaju bio je to pravi show i trenutak za pamćenje. Velika imena su svakako na listi prioriteta, ali ne zaboravite da su ustvari manji izvođači zapravo nositelji ovog festivala (Shaded, Danny Daze i mnogi drugi).

Barrakud_NOwatermark-011“Ako treba navesti još nešto po ćemu su Talijani izuzetni onda je to njihova strast, koja je evidentna i na ovom festivalu. Koncept Barrakuda festivala je poprilično intenzivan, gotovo maratonski, traje punih osam dana bez prestanka. Za pravog ljubitelja techno glazbe ovo je gotovo kao hodočašće, mjesto na kojem treba biti, mjesto na kojem se stječu nova poznanstva iz cijeloga svijeta i pozitivna iskustva. Ako mislite da ste dorasli talijanskoj strasti prema techno glazbi i u mogućnosti ste izdržati osmodnevni festivalski raspored onda je Barrakud idealan izbor za vas. Glazbena avantura u punom smislu, putovanje na lijepe lokacije, popraćene morem i odličnom vibrom. Dobrodošli na Barrakud!”