foto: MK

Ako se još niste zaletili u Tisno na jedan od festivala, upravo traje SunceBeat, a pred nama je još Movement, kao novi festival, te Soundwave, standardno jedan od najposjećenijih. Izdvajamo nekoliko stvari koje valja poslušati na festivalu.

Soundwave festival ove je godine posljednji festival u Tisnom, za promjenu od prethodnih godina, kada je uvijek bio četvrti u nizu. Festival se održava od 6. do 10. kolovoza, a kao i svake godine, postoji velik broj izvrsnih izvođača koje treba poslušati.

  1. Mr Scruff

Andy Carthy u Tisno sada već dolazi nekoliko godina zaredom i svaki put napravi lom za vrijeme svog seta prožetog brojnim stilovima. DJ i producent poznat po hitu ‘Get A Move On’, nedavno je objavio odličan album ‘Friendly Bacteria’, koji svakako poslušajte kao zagrijavanje za njegov set.

  1. Alice Russell

Iako nije izdala ništa novo već nekoliko godina, Alice Russell spada u vokale koji su vječni, a u Tisno se vraća po drugi put (ako se ne varamo). Upravo je s Mr Scruffom surađivala na singlu “Music Takes Me Up”, a od izdanja iz 2004. Under The Munka Moon, izdala je još 5 albuma.

  1. First Word Records

Aly Gillani aka DJ Gilla, osim što je kao DJ redovit na Soundwave, ali i ostalim hrvatskim festivalima (zagrijavao za nastup Lauryn Hill na prošlogodišnjem otvaranju Outlook festivala), vlasnik je FW etikete za koju izdaju Tall Black Guy, Yosi Horikawa, kidkanevil, Souleance, Essa i dr., a čak 2 boat partija u njegovoj organizaciji su rasprodana.

  1. LTJ Bukem

LTJ je legenda i to legenda koja je nastupala u Barbarella’su prije nego li se Porat zvao Barbarella’s, i to nekoliko puta, i njegovi partiji s MC Konradom uvijek će nam ostati u dragom sjećanju, a svakako nećemo propustiti priliku da ga poslušamo opet.

foto: MK5. Hip Hop, D’n’b, Soul, Jazz, Funk, …

Soundwave je poznat po varijetetu glazbenih žanrova koje možete poslušati na nekoliko pozornica u -Tisnom, Barbarella’su i brodovima, i to što live nastupa, što DJ setova, pa ako ste ljubitelj, pa čak i ako niste, morate posjetiti Soundwave.

UESMag dijeli 2×1 upad! Sve što trebate napraviti jest lajkati i shareati članak na svom facebook/twitter profilu koristeći hashtag #UESMag te ovdje u komentaru ispod članka ostaviti svoje ime i prezime. Slučajnim odabirom odabrat ćemo sretne dobitnike upada.