Euforična atmosfera, krcati floorovi i vrhunska muzika od strane 40 domaćih DJ-a obilježili novo izdanje Future Sound Of Zagreb festivala i time potvrdili da je ovo vodeći klupski festival elektroničke glazbe u Zagrebu!

Prije svega, ovo izdanje Future Sound Of Zagreb festivala obilježila je euforična atmosfera, krcati floorovi i vrhunska muzika. Festival, koji se sastojao od tri eventa: početne večeri na kojoj su se publici prezentirali novi talenti, glavne večeri i after partija, održao se od 14. do 16. listopada u sveukupno pet klubova, a nastupilo je čak preko 40 izvođača.

U petak, 14. listopada, u Depou, početak festivala označili su Skols, Lima, Tar Mi, Katarina O’ Halloran i Limex, mlade nade DJ-inga, koje je  za tu priliku odabrao FSOZ žiri.  U nastavku, tijekom glavne večeri u subotu, odlična se atmosfera proširila na cijelo dvorište tvornice Katran, gdje su u četiri kluba, s čak šest prepunih tematskih floorova, posjetitelji bili počašćeni s onim najboljim iz svih zastupljenih žanrova eletkronske glazbe.

Future Sound of Zagreb dokazao da je vodeći zagrebački klupski festival 1
Legends Room (Depo klub) at FSOZ 2016 | Foto: Dino Ninković

I ove je godine Future Sound of Zagreb ispunio, ako ne i nadišao, očekivanja ogromnog broja okupljenih partijanera, a različitim floorovima zajedničko je bilo sveopće zadovoljstvo i sreća okupljenih , dok su neumorno plesali do jutra, a i duže, uz odličnu muziku svih Dj-eva.

Depo klub bio je rezerviran za legende Future Sound Of Zagreba gdje su se za pultom izmjenjivali redom Cet, Kiki, Petar Dundov, Mr DJ Dario te Damir Ludvig. Kvaliteta glazbe je, s obzirom na lineup bila neupitna,  a prepuni Depo je gorio od početka do samog kraja.

Malo dalje, na techno flooru u Super Superu, bilo je jednako dinamično, a plesalo se na setove Tea Zvera, Sthekersona, Shi Pea, Tea Harude, Formovaca i Fabiana Jakopetza.

Future Sound of Zagreb dokazao da je vodeći zagrebački klupski festival 2
House Room at FSOZ 2016 | Foto: Dino Ninković

Ljubitelji malo lakših ritmova na svoje su došli na house flooru u Katranu, koji su napunili Yakka, Tom Bug, Roth Segan, PEZNT i Full Ferry.

U Katranu su, osim house floora, bila još dva floora:  jedan za fusion B2B, gdje su nastupali Mario Novak i Antonio Zuza, Jogarde i Felver te Bronski i Herya; i drugi bass floor gdje su udarali Brat Leeks, Kodin, Filip Motovunski, Yesh i 207.

Posljednjim, ali ni po čemu manje bitnim, psy floorom u Museumu, vladale su melodičnije vibracije, za koje su bili zaslužni Val Vashar, Twisted Twins, Stevo, Lunar Dawn i M-Run.

Future Sound of Zagreb dokazao da je vodeći zagrebački klupski festival 3
Bass Room at FSOZ 2016 | Foto: Dino Ninković

Nakon ove lepeze žanrova elektronske glazbe koji su zatresli dvorište tvornice Katran, oni najnezasitniji dobre muzike i još boljeg provoda nastavili su u Boogaloo klubu, gdje su na službenom after partiju okupljene na nogama održavali Toxic i Matya.

Sveukupne dojmove ovog izdanja FSOZ-a teško je uopće izraziti riječima te jedino preostaje čekati sljedeću godinu kako bi se ponovilo ovo fenomenalno iskustvo. Cijelu galeriju sa FSOZ festivala pogledajte na službenim Facebook stranicama.

-Napisala: Nina Liebhardt-Šupe-