Izašla ‘ADE 2016 Beats From Croatia’ kompilacija na domaćem Beatality Recordsu

0
ADE 2016 Beats from Croatia
ADE 2016 Beats from Croatia

Domaća izdavačka etiketa Beatality Records, iza koje stoji house DJ i producent Yakka, izbacila je kompilaciju ‘ADE 2016 Beats from Croatia’ na kojoj je okupila nekolicinu hrvatskih house i techno producenata, a konačan rezultat je 8 stvari koji žanrovski variraju od deep lounge housea do tvrdog techno zvuka.

ADE 2016 Beats From Croatia kompilacija novo je izdanje koje je izašlo na domaćoj etiketi Beatality Records iza koje stoji Yakka. Imena čija se produckija već mogla čuti na dosadašnjim Beatality izdanjima su sam Yakka, Pillsman, Hatar, Jay Fusion (ex Jasmin Barbir), Philip H. (ex Ferry Van Hreen), a od novih imena tu su Andrologic, Phoenix Kraundler i Klass.

Što se tiče same ideje i koncepta kompilacije, ideja je promoviranje domaće produckije bez uskog ograničenja na jedan žanr te poziv svima koji su voljni izdavati na Beatalityu da svoju produkciju šalju i budu poslušani te na koncu i ponuđeni službenim izdanjima ako zadovolje kvalitetom i zvukom. Kompilacija je dostupna putem Beatport servisa.

U nastavku pročitajte nekoliko riječi autora o svojim stvarima.

1. Yakka – Blackbird

“Blackbird je nastala još sredinom 2015. godine i u početku je bila namjenjena mom prvom albumu na kojem sam radio, međutim materijal za album sam na kraju ipak podjelio u nekoliko izdanja, a neke stvari su ostale neizdane. Među njima je Blackbird koju sam odlučio staviti na našu ADE kompilaciju. Stvar ima dosta tvrdi groove pa je nježni vokal koji se pojavljuje možda malo iznenađujuć, ali mislim da je dobro sjeo i nosi poruku. Ispod svega je sample koji se proteže od početka do kraja, a inače je iz jedne EX YU pjesme 80-ih. Stari znalci bi možda mogli prepoznati pa tko pogodi može računati na ćevape i pivo od mene.”

2. Klass – Have Me Like 90’s

“Have Me Like 90’s je nastala tako što mi je ćale održao lekciju o mjuzi nakon par sati tamburanja moderne elektronske mjuze te mi je objasnio kako je današnja moderna glazba isfurana te mi je dao par savjeta o tome kako dalje. Naravno poslušao sam ga, istražio malo o 90ima i boom! U par sati vremena je nastala traka! Više sam nego zadovoljan jer traka nosi u sebi potpis devedesetih te njihov klasični master. Feels like 90’s bro!”

3. Jay Fusion – In & Out of My Life

“In & Out of My Life je nastala još prije 4 godine, ali sam ju za ovu priliku remasteriziro kako bi izvukao bolji zvuk od prve verzije. Samu traku bih okarakterizirao kao vedru i pozitivnu uplifting techy stvar sa punchy grooveom koja tjera na gibanje. Dosadašni rad pod imenom Jamsin Barbir zamjenjuje novo umjetničko ime Jay Fusion pod kojim bi glazba koju stvaram trebala biti uplifting sa daškom deep underground zvuka.”

4. Hatar – Need U

“Need U je nastala 2016. godine čisto iz zabave, u principu iz nekakvog  džemanja. Traka je krenula u lounge điru, a na kraju je završila kao nekakav ljetni deep house. Naziv je bio inspiriran od strane vokala koji je sempliran. Cilj je bio izdati 3 slične trake u EP, no ADE kompilacija je zvucala neodoljivo pa se traka našla na njoj.”

5. Andrologic – Body Language

“Traka Body language je nastala pocetkom ljeta koje je iza nas, što se i osjeti kroz samu atmosferu trake. Sami prizvuk je dosta strastvenog tipa iskombiniran dubokim groovom i samplom vokala koji joj daje posebnu ljetnu atmosferu. Kroz tu priču se proteže  i specifična synth dionica koja je temelj cjele trake.”

6. Pillsman – Nightwalk

“Nightwalk je nastala jedne tople ljetne večeri, a zamislite ju kao večernju šetnju ulicama grada, prolaženje raskrižjima i prečicama da bi došao do odredišta. Iza jednog ugla djevojka na ulici svira saksofon dok se na njemu ocrtava odsjaj crvenog neonskog svjetla znaka sa zgrade. Jeka saksofona prati me i dalje dok hodam ulicama, a osjećam se kao da lebdim. Dolazim na odredište, a zvuk saksofona je još uvijek u mojoj glavi no pretočen u cijelokupnu pjesmu.”

7. Philip H. – Singulartiy

“Pjesma je nastala spontano nakon nekoliko dana igre sa Rolandovim tr-8 i tb-3. Prvo je snimljen ritam preko kojeg sam napravio bassline i odsvirao melodiju, te nastojao zadržati taj jednostavan koncept do kraja projekta što sam i uspio. U laganijim setovima nastojim težiti zvuku kojeg sam isproducirao; ne prebrzo, ali dinamično i tvrdo.”

8. Phoenix Kraundler – Vapour

“Traka je nastala ovoga ljeta, za vrijeme mojeg boravka u Crnoj Gori, gdje sam radio nastupe i posjetio mnoge festivale. U to vrijeme izradio sam nekoliko traka, nešto laganijeg, Dub karaktera. Htio sam napraviti još jednu traku koja će biti zvukom idealna za nastupe koji su me očekivali u Hrvatskoj nakon mojeg povratka. Tako sam uspio završiti traku svega par dana prije mojeg povratka kući i publika u Zagrebu, Varaždinu i Čakovcu je već imala prilike čuti traku, a sada će biti dostupna svima.”