Foto: John Pavlish | buro247.hr

Krećemo sa snimanjima video podcasta u Tosteru (Petrinjska 7) u sklopu našeg ‘UES Booth’ programa, a za ovu priliku u goste nam dolaze DJ-i/producenti sa domaće ‘Hand Job Recordings’ etikete: Alen Simple, Apollo Eighteen i YunnanSound!

Kao što smo već naveli u prijašnjim objavama, kroz ‘UES Booth’ nam je cilj da kroz video snimanje DJ setova predstavimo razne kvalitetne kolektive, DJ-eve i glazbene etikete koje djeluju na domaćoj elektroničkoj sceni te im, uz naknadne objave video snimki na našemu portalu, pružimo dodatnu promociju onoga što rade, a prije svega iz ljubavi.

Tako već ovoga petka, 1. travnja, od 21 do 02 sata u goste dovodimo DJ-e i producente sa domaće etikete Hand Job Recordings, čiji je osnivač Alen Simple, ujedno i jedan od DJ-a kojeg snimamo. Uz Alena, tu su još dvojica jako zanimljivih producenata i DJ-a: Apollo Eighteen i YunnanSound. U nastavku saznajte više o njima, a FB event pratite ovdje.

Hand Job Recordings – etiketa je nastala iz čiste ljubavi prema elektronskoj glazbi, a rečenica: “Ne trčimo za lovom, već za dobrom glazbom” – moto je, koji ljude koji stoje iza same etikete, prati od začetka ideje o distribuciji glazbe mladih entuzijasta koji svoje najvedrije trenutke proživljavaju u svojim sobama/studijima stvarajući zvuk koji ih pokreće. U 3 godine postojanja HJR ima 13 izdanja, od deep-a pa do techna, a okupilja artiste iz Hrvatske, Francuske, Finske, Engleske…

U pripremi stoje dva odlična izdanja, jedan EP koji su već najavili i koji će se uskoro moći preslušati na Soundcloudu, te jedan mini album o kojem ćete više saznati u narednim tjednima. Za ovaj mini takeover koji rade u suradnji sa nama, odabrali su artiste koji ih od početka suportaju i koji su i sami među prvim izdanjima.

Alen Simple je Krapinčanin iz Pule te ujedno i osnivač Hand Job Recordings-a, na sceni preko desetljeća, tijekom kojeg je svirao u mnogim gradovima diljem Lijepe naše. Iza sebe, osim izdanja na vlastitoj etiketi, ima i zabilježene pohvalne suradnje i radove za etikete kao što su Toolroom, Blacksoul, Bonzai i mnoge druge. Za sebe kaže da voli sve što vole mladi, a više od svega toga voli glazbu, pogotovo onu na struju, bila ona kod kuće na slušalice ili na festivalu na 20 kilovata, jer uvijek napravi isto!

YunnanSound je virtuoz deep-a, samozatajan majstor dubokih frekvencija koji dolazi iz srca Zagreba. Prije svega prijatelj – kaže Alen, a zatim izniman artist čije trake se mogu čuti i na filmskom platnu. Njegova glazba voli plastiku i nekim čudom, kako kaže Alen, su ga uspijeli dobiti i na Hand Job Recordings etiketi sa čak četiri vrhunske odrađene produkcije!

Apollo Eighteen ime je koje raste iz dana u dan. Od nedavno zagrepčanin, rezident “Reforma” evenata istančanog sluha za posebno, kvalitetno i svemirsko. Do sada smo ga uspijeli nagovoriti za jedan trek i to pod drugim imenom, dok još nije letio svemirom. Momak koji, ako za njega još niste čuli, svakako morate staviti na “following” listu.

Ostali program u travnju potražite u službenoj Facebook grupi te podržite ovu priču, podržite ove momke, dobro se zagrijte s nama i nakon završetka, u 2 sata iza ponoći, uputite se u neki od klubova u Zagrebu koji imaju zanimljiv klupski program: Sirup, Medika, Masters, itd. Vidimo se u Tosteru jer: “You hang out we toast!”

1. Alen Simple

2. YunnanSound

3. Apollo Eighteen