Dave Clarke – britanski producent i remikser, utjecajno lice i “barun techno glazbe” nastupit će u Pogonu Jedinstvu u još jednoj epizodi Future Scopa.

Dave je jedan od najcjenjenijih techno dj-eva devedesetih. Svoju je karijeru, kao i mnogi današnji dj-evi, započeo kao hip hop DJ sredinom 80tih, nastupajući po renomiranim engleskim klubovima. Četiri godine nekon prvog izdanja 1990.-te jedna od traka sa “Red” trilogije našla se na DJ Magovoj All Time Techno Top 100 i odjednom je u studiju miksao za velikane kao što su Kevin Saunderson, The Chemical Brothers, New Order, Depeche Mode, Moby, Leftfield i Underworld

Nakon ovoga više nije bilo sumnje, Clarke je postao techno plemstvo. Njegov stav je sličan MIllsovu pojmu techna u kojem on nije samo glazba već manifest za budućnost. Dave se najbolje osjeća u ulozi pionira, vizionara i inovatora pa je tako njegov prvi album Archive One poveo techno neobičnim elekroničkim/breakbeat putevima na koje žanr nije bio navikao. Fasciniran elektronikom i tehnološkim mogućnostima koje nudi novi milenij ovaj tehnološki geek je prvi umjetnik elektroničke glazbe koji je 2000. izdao singl prisutan samo u digitalnom obliku u bespućima weba.

@DJDaveClarke – White Noise Podcast 461 – 01-11-2014 by Technolivesets on Mixcloud

Nekoliko godina je stavio produkciju na led čekavši da tehnologija dosegne ideje koje je želio manifestirati u stvarnosti i na tračnice se vraća 2011. udruživši snage s mladim nizozemcem Mr. Jonesom s kojim je oformio duo Unsubscribe.

Za DJ pult Pogona Jedinstvo stat će ove subote, 15. studenog, a uz njega nastupaju i F.O.R.M. live act (Work Hard Play Hard, Zg), Teo Harouda (Rave ‘n’ Roll, Zg) i Shi Pe (BitchBlack, Zg). Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 70kn, dok će cijena na ulazu iznositi 90kn. Ulaznice su pretprodaji dostupne su u sustavu Entrio.

Službeni after party održava se klubu Depo s početkom u 5 sati ujutro!

UESMag dijeli 2×1 upad! Sve što trebate napraviti jest lajkati i shareati članak na svom facebook/twitter profilu koristeći hashtag #UESMag te ovdje u komentaru ispod članka ostaviti svoje ime i prezime. Slučajnim odabirom u subotu, 15. studenog, odabrat ćemo sretne dobitnike upada.