AREA 53 kolektiv zatvara indoor sezonu uz bogatu glazbenu i umjetničku ponudu!

Ove subote 16. lipnja, 2018. godine simboličnim nazivom ‘Play/Pause’ kolektiv AREA 53 obilježava završetak klupske i početak festivalske sezone. Kraj indoor sezone obilježit će raznovrsni glazbeni program na dva floora, na kojima će se moći čuti delicije s goa, psy, techno, house i dnb scene. Osim toga u poslijepodnevnim satima na otvorenom ćete se moći iskušati u slackliningu, pogledati izložbu umjetničkih radova ili se opustiti uz film Last Hippie Standing.

Početak rada kolektiva započinje u rujnu 2017. godine organiziranjem open air partya na petrinjskom kupalištu na kojem su nastupili Koorie, (1/2 Psybientum), Lunar Dawn, Aerial Tribe, Kičma, b2B, Klaada, S&C, Donnie Darko. Nakon ovog uspješno održanog eventa AREA 53 nastavlja s radom u Klubu mladih Skwhat s gostom iz Japana – Masala i Darkom (Z-Plane Records) uz koje su nastupili i rezidenti kolektiva: Kocx, Geminos i Lunar Dawn. Klub mladih Skwhat postaje partner i glavna lokacija indoor evenata u organizaciji kolektiva AREA 53. Treći event pod nazivom Interstellar ugostio je Stevu i Klaadu u naslovnoj ulozi uz podršku rezidenata Kocxa, Geminosa i Underhilla.

Area 53 zatvara klupsku sezonu u Skwhatu [+ dijelimo upade] 5

Za kraj indoor sezone u subotu, 16. lipnja 2018. godine  u Klubu mladih Skwhat sprema se bogati line up goa i psy trance artista: Kanc Cover (Spacedock Rec.), Koorie  (Psybientum), Allan (Kaoslab / Taman), Darko (Z-Plane Records), Rainbow Man (DHP – DHA), Kocx (AREA 53) i Lunar Dawn (Neogoa Records / AREA 53). Na drugom flooru će nastupiti rezidenti AREA 53 kolektiva uz dnb, techno i house zvukove: S&C (drum’n’bass), Cella (tech-house/techno), Underhill (techno) i Progress (house).

Ovaj party supporta Neogoa Records koji će ovom prilikom podijeliti pregršt kodova za download albuma i kompilacija iz Neogoa kataloga na poklon!

Area 53 zatvara klupsku sezonu u Skwhatu [+ dijelimo upade] 6Cjelokupno druženje započinje u 18:00 sati kad će se posjetitelji moći okušati u vještini slacklining-a. Kroz sve trikove i sheme za hodanje po “gurtni” vodit će vas članovi udruge Green Hill Sisak koji će osigurati dva slacklinea.

U 19:00 sati AREA 53 će ugostiti i inicijativu Artist Nouveau čiji je cilj promoviranje mladih, neafirmiranih umjetnika na alternativnim izložbenim prostorima. Tom prilikom gošća Dora Brezak predstavit će svoje likovne radove s fokusom na prikaz ljudskih, ponajprije ženskih figura. Te naizgled savršene djevojke pod vještom rukom umjetnice gube osobnost i postaju bezlične, ogoljene figure koje preispituju neka dublja i mračnija stanja svijesti… Dora se također u svojim radovima dotiče vanzemaljskih motiva u kojima kombinacijom boja i raznim tehnikama slikanja postiže psihodelični dojam.

Posjetitelji će za vrijeme trajanja izložbe moći pogledati film Last Hippie Standing (s početkom u 20:00 sati) koji uspoređuje početak hippie pokreta na Goi sa suvremenom party kulturom. Glazbeni program započinje u 22:00 sata.

Ovim partyem završava indoor sezona AREA 53, ali je ovo tek prethodnica psihodeličnih igranki na otvorenome koje Vas čekaju ovo ljeto!

Upad na event iznosi 35kn.

Sve ostale informacije pratite na stranici eventa.

Dijelimo 2×1 upad, a za sudjelovanje u nagradnjači potrebno je: lajkati UES Magazine Facebook straniculajkati i shareati članak na svom facebook i/ili twitter profilu koristeći hashtag #UESMAG te #AREA53nagradna te u komentaru ispod objave na Facebook stranici UES Magazine-a ostaviti ime i prezime, te tagirati 5 prijatelja koje ćete ujedno i pozvati na event. Slučajnim odabirom, u subotu 16. lipnja, u popodnevnim satima, odabrat ćemo sretnog dobitnika/cu upada.