Foto: facebook.com/frendovasoba

Najbolji subotnji warm-up za nastup DJ-a Kozea u &TD-u, u sklopu Telekom Electronic Beats festivala, goste očekuje u galeriji Pikto u Branimir centru, u kojoj će, uz aktualne izložbe (Tarik Walid El Kawam: „From afar“ i Denis Dunaj: „Faces“), DJ-i Sladoled i Tvrtko sa svojim gostima spremiti specijalno izdanje plesne Frendove sobe!

“Tko bi rekao da će jedan afterparty brainstorming inspiriran „Toilet room“ viralnim videom uskoro postati jedan od najdražih zagrebačkih glazbenih programa?” – rečenica je kojom započinje najavni tekst na službenom Facebook događaju za specijalno izdanje Frendove sobe u sklopu Telekom Electronic Beatsa, koja će se održati u subotu, 7. studenog, u galeriji Pikto u Branimir centru s početkom u 19 sati.

Gosti u obliku jede dame i dva producenta – DJ-i Ikonal, Noon i Lilacube, za ovo izdanje sobe biraju malo drugačije tonove u odnosu na klupski gig, mekšu varijantu žanra koji predstavljaju. Samu večer u galeriji, u kojoj goste očekuju i aktualne izložbe Tarik Walid El Kawam: „From afar“ i Denis Dunaj: „Faces“, otvaraju i zatvaraju Sladoled i Tvrtko.

Specijalno izdanje 'Frendove sobe' u sklopu Telekom Electronic Beats festivala 3

Ukoliko niste u mogućnosti fizički sudjelovati na ovome izdanju Frendove sobe, možete je pratiti uživo preko web streama na njihovoj web stranici.

Više o samim izložbama u galeriji Pikto saznajte ovdje, a ukoliko vas zanima kompletan program ovogodišnjeg Telekom Electronic Beats festivala možete ga provjeriti ovdje.

U nastavku saznajte više o DJ-ima koji vas očekuju u Frendovoj sobi:

1. Ikonal

“Ovaj fini gospon nosi umjetničko ime ikonal – projekt Nikole Kosa koji se glazbom bavi pola života. Posvećen je produkciji i live izvedbama pa imate rijetku priliku čuti ga kako dj-a ali nije dvojio kad smo ga pozvali na FS susret jer nas je prije godinu dana, na prvom FS allnighteru, ugostio onak, kak se šika, i izveo svoj prvi live uz sad već oblikovanijeg Route 8-a, Andlara, Bastu, Funk Gurua iz cfsn i mladog Stefana koji je otvorio večer. Sa svojim prošlim projektom How Convinient nastupio je i na Electronic Beatsu 2011. uz Digitalism live, When Saints Go Machine, Roisin Murphy i Totally Enormous Extinct Dinosaurs. Ovaj put neće bit liveast, namrdali smo ga da zavrti neš iz stražnjeg džepa, a kad ono – pristao.”

2. NOON

“Nakon više od deset godina iskustva u glazbi, Filip Motovunski se pokazao u dubljem, svestranijem i minimalističnijim svijetlu s projektom Noon, kod kojeg spaja kmicu i svijetlo i to zove Happy Neuro. Prvo izdanje Noon projekta zove se “Noonshine EP” i izašlo je na njemačkoj BPM (Breaks per minute) etiketi, a uključuje i prvu Filipovu kolaboraciju uz alias Noon sa Bongo Chilli aka Pepperyem, reggae/ragga vokalistom iz Manchestera. Light that shit!”

https://soundcloud.com/noon-official-page

3. Lilacube

“Prvi javni nastup imala je u prosincu prošle godine na Illectricity festival Nucomers Nightu. Krajem siječnja, zajedno s najboljim prijateljem YNGHD-om, pokreće audiovizualni projekt NO BALANCE s ciljem eksperimentiranja s raznim žanrovima i podžanrovima popraćenih futurističkom vizualnom estetikom dot-com generacije. Voli eksperimentirati s glazbom te se žanrovski ne ograničava, od mekanog hip hopa do tvrdog techna, ovisno o prilici. Voli hrčke, zamorce i punđe a u sobi će se pojavit u malo sporijem izdanju.”