Ciglane
Ciglane | Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Stepenice kod kosog lifta na sarajevskom naselju Ciglane od prošloga petka su ukrašene zanimljivim muralom iza kojeg stoje ovogodišnji Beton Fest i Udruženje “Obojena klapa”.

Mural se prostire na osam nivoa velikog poznatog stepeništa, autori su Alen Selimović i Benjamin Čengić, a u oslikavanju je učestvovalo svega pet ljudi, piše Klix.ba

“Ciglane su sve u betonu i mi to želimo promijeniti – ljudima stvoriti sliku da se nalaze u prirodi i ponuditi im nešto lijepo“, rekao je Benjamin Čengić iz Udruženja “Obojena klapa” prije početka oslikavanja zidova na stepeništu.

Mural predstavlja krošnju koja građanima koji koriste stepenište daje iluziju uspinjanja uz stablo. Ovogodišnji Beton Fest održao se od 22. do 25. rujna, a fokus manifestacije bio je uperen isključivo na lokaciju novog murala.

Građani Sarajeva protekle dvije godine svjedoče ekspanziji crtanja murala, počevši od Dolac Malte, preko Pofalića, od Kasarne Maršal Tito pa sve do Ciglana. Reakcije građana su uglavnom pozitivne, što daje snagu i inspiraciju mladim umjetnicima da svoju sposobnost ukombiniraju s uljepšavanjem grada na originalan način.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba