Festival Visualia je festival audio-vizualne umjetnosti na kojemu se prezentiraju vizualni izričaje poput 3D mappinga na povijesnim građevinama, svjetlosne izložbe, dizajna rasvjete te raznih performansa i instalacija.

I ove nas godine od 12. do 14. svibnja u Puli očekuje Festival Visualia sa čak 12 različitih instalacija. Festival je organiziran od strane Sonitusa, Turističke zajednice grada Pule te Arheološkog muzeja Istre.

Na njemu će gostovati umjetnici iz raznih zemalja, a neke od instalacija koje ćete moći popratiti su Waterlight Graffiti koju će predstaviti umjetnici iz Francuske na Giardinima, Night Visitors u Parku grada Graza čija je umjetnica Katja Paternoster iz Slovenije, Lighting Giants na Rivi te mnoge druge instalacije. Osim toga na festivalu će sudjelovati i polaznici VisuaLab/EduSplash multimedijske platforme koji će također pokazati svoje radove u Titovom parku.

Festival će biti popraćen i uz glazbeni program u Titovom parku gdje će u četvrtak nastupati Exotic Times i 207, u petak Brada Selecta i Arboretum Kolektiv te u subotu DJ Bebe, MGK aka BLJUSHT i Innaca.

Za sve koji nisu u mogućnosti prisustvovati, biti će i live stream čiji su voditelji Jonathan Scratchley i Ivana Ujčić. Prijenos uživo biti će samo u četvrtak od 21 do 23 sata.

Cjelokupni program možete pogledati na samoj stranici događaja.