Lonac
Lonac - mural u Sisku!

Nakon što je oduševio brojnim radovima i izvan granica Hrvatske, Lonac se našao u top 10 svjetskih street art radova za srpanj i kolovoz 2016. godine!

Nakon što je oduševio brojnim radovima i izvan granica Hrvatske, od kojih se ističe ‘Heartbeatz’ s kojim je trijumfirao početkom godine, Lonac se našao u top 10 svjetskih street art radova za srpanj i kolovoz 2016 prema selekciji Street Art News te zauzeo visoko četvrto mjesto.

Posljednja dva ljetna mjeseca bila su ispunjena kreativnošću za mnoge svjetske ulične umjetnike, a i ljeto ima prikladne vremenske uvjete za murale i grafite, pa ih je zato diljem svijeta niknulo jako puno.

Prvi je francuski umjetnik JR s jednom od svojih impresivnih instalacija koja je napravljena za Olimpijske igre 2016. U stopu ga prate Rustam QBic i Stinkfish u Norveškoj i Austriji.

Od deset radova, osam ih je u Europi, jedan u Sjevernoj Americi i jedan u Južnoj Americi. Europa je uvijek puno aktivnija ljeti jer umjetnici imaju priliku putovati više iz zemlje u zemlju zbog brojnih festivala ulične umjetnosti. U nastavku pogledajte sve radove:

1JR – Brazil

2Rustam QBic – Norveška

3Stinkfish – Austrija

4Lonac – Sisak, Hrvatska

5Bordalo II – Njemačka

6Ella & Pitr – Kanada

7Hyuro – Italija

8Bezt – Njemačka

9Rone – Švedska

10Millo – Ukrajina