Novo izdanje emisije Konoplja na Radiju donosi pregršt novih informacija iz svijeta konoplje. Nestašica sjemena industrijske konoplje, izvještaji sa svjetskog kongresa te mnoge izjave samo su neke od stvari koje vas očekuju u novome nastavku emisije…

Travanj je mjesec trave, a Radio Student nastavlja sa emisijom specijaliziranom za konoplju. Svaki prvi četvrtak u mjesecu – Konoplja na Radiju vodi svoje slušatelje kroz mnoštvo zelenih tema.

Emisija se dotiče nestašice sjemena industrijske konoplje na području bivše Jugoslavije, donosi izvještaj sa svjetskog kongresa o medicinskom kanabisu iz Ljubljane na kojem su sudjelovali vodeći svjetski znanstvenici koji se zadnjih nekoliko desetljeća bave proučavanjem medicinskog kanabisa, izjave  prof.dr.sc Ivice Kisića, te Mirele Holy. Također, slušatelji ove emisije jedinstvene na našim prostorima imaju priliku osvojiti i vrijedne konopljine nagrade.

U Ljubljani je održan kongres o medicinskom kanabisu na kojem su sudjelovali vodeći svjetski znanstvenici koji se bave istraživanjem marihuane i njenim utjecajem na ljudsko zdravlje: dr. Lumir Hanuš (Palacký University Olomouc – Czech Republic, Hebrew University of Jerusalem – Israel), dr. Paul Hornby (Researcher, President Hedron Analytical Inc., Vancouver, British Columbia, Canada), dr. Robert J. Melamede (Associate Professor – Department of Biology, University of Colorado – Colorado Springs, USA, Cannabis Science – President and Director), Rick Simpson (Phoenix Tears), Mag. Dušan Nolimal (National Institute of Public Health, Representative of Slovenia at the Pompidou group – Council of Europe, National Coordinator for drugs in the WHO). Konoplja na radiju je bila tamo, te će slušatelji iz prve ruke čuti što ugledni znanstvenici kažu o ovoj biljci.

Osim svijetskih znanstvenika, poslušajte izlaganje prof.dr.sc. na Agronomskom fakultetu Ivice Kisića. Profesor Kisić je bio na Tribini Grada Zagreba, te je imao izlaganje na temu sanacije tla konopljom, a također se i osvrnuo na težnje određenih znanstvenika koji pokušavaju napraviti GMO konoplju. Predsjednica stranke Orah – Mirela Holy je također dala izjavu za ovu emisiju, poslušajte njeno viđenje problematike konoplje u Hrvatskoj. Slušatelji koji prate ovu emisiju već znaju da ih uvijek očekuju zanimljive stvari, stoga će u nagradnoj igri moći osvojiti čak tri vrijedna proizvoda od konoplje. Josip Plavec – direktor tvrtke Herbio Plus će predstaviti te proizvode, a osim razgovora o ideji oko Herbia, dotaknut će se i nestašice sjemena na području cijele bivše države.

Konoplja na radiju je jedina emisija ovakve tematike u regiji.
Radio student i emisija konoplja na radiju – četvrtak 4.4.2014 u 22h na 100.5 MHz ili na www.radiostudent.hr