Kiril Džajkovski dolazi u Zagreb
Kiril Džajkovski

Njegovi nastupi slove kao elektro-balkanska senzacija, a svojim spojem elektronike i tradicionalne makedonske glazbe, Kiril Džajkovski dolazi još jednom oduševiti hrvatsku publiku ovoga prosinca u klubu Boogaloo!

Makedonski glazbenik Kiril Džajkovski počeo je glazbenu karijeru ranih osamdesetih kada je s redateljem Milčem Mančevskim osnovao Bastion – jedan od prvih makedonskih elektronskih bendova. Nakon toga pridružio se Vlatku Stefanovskom i s Leb i sol snimio dva albuma.

Njegovo prvo solo izdanje koje je mješavina makedonskog glazbenog nasljeđa i elektronske glazbe, EP “Synthetic Theatre”, dobiva niz izrazito pozitivnih recenzija, a američka izdavačka kuća Tone Casualties 2000. godine izdaje i njegov album Homebound. Album je zaslužio hvalospjeve kritike diljem svijeta, a singl “Primitive Science” uključuje remikseve najpoznatijih londonskih producenata i DJ-a – Bushwackea, Subsonic Legacyja i Dreadzonea.

Kiril je sudjelovao i na brojnim kompilacijama objavljenima za izdavače kao što su Putumayo, 10 KILO, Pschent Music, Third Ear Music i Distinctive Records. Osim što radi na svojim solo albumima, Kiril Džajkovski piše glazbu za film, televiziju i kazalište.

Ulaznice se u pretprodaji mogu naći po cijeni od 100kn dok će na ulazu u klub iznositi 120kn. Službena pretprodajna mjesta su sustavi Entrio.hr i Eventim.hr, blagajna kluba, Dirty Old Shop te Rockmark. Više u Facebook eventu!

https://www.youtube.com/watch?v=kMUc2Ob9igE