‘Kežual Kolektiv’ ove srijede u banjalučkom klubu Kruna s ponosom predstavlja CFSN dvojac – Filipa Eterovića poznatijeg kao phillipe i Nenada Barića poznatijeg kao Funk Guru!

Kežual Kolektiv je najmlađa banjalučka umjetnička grupa, koja je obilježila godinu na izmaku stavljajući naglasak na razvoj elektronske muzike u svome gradu. Ljudi koji stoje iza ovog imena godinama su uključeni u ono što, u ovom trenutku, nazivamo banjalučkom klupskom scenom, ali što ni izbliza ne zadovoljava takav naziv niti apetite ovog grada. Stoga, jedino logično riješenje bilo je udruživanje DJ-a, dizajnera i marketing stručnjaka u funkcionalnu grupaciju koja će raditi na podizanju nivoa elektronske scene, ali i svijesti Banjalučana o muzici 21. stoljeća.

Ono što je bio cilj Kežual Kolektiva je približiti Banja Luku regionalnim centrima clubbinga kao što su Zagreb i Beograd, te postaviti standard mnogo viši od onog koji je ovdje do skoro postojao. Jasna vizija i mnogo truda urodili su plodom jer Kežual iza sebe ima već nekoliko velikih događaja i bitnih imena regionalne scene koje su doveli u Banja Luku. U suradnji sa beogradskom grupom sličnog opisa djelovanja, Gudlajf, ugostili su Kristijana Molnara i Steviea Whispera.

Kežual Kolektiv predstavlja CFSN DJs u banjalučkom klubu Kruna 3

Ove srijede, 13. siječnja u Klub Kruna dovode i predstavljaju CFSN dvojac – Filipa Eterovića poznatijeg kao phillipe i Nenada Barića poznatijeg kao Funk Guru, a pridružuju im se i Filip A i Martin koji spremaju b2b set. Početak večeri je u 22 sata uz ulaz od 5 KM.

phillipe i Funk Guru su organizatori i osnivači Illectricity Festivala, koji je u studenome 2015-e doživio svoje jedanaesto izdanje. Kao što smo već spomenuli, predstavnici su poznatog zagrebačkog kolektiva CFSN kroz koji su kao CFSN DJs-i, po glazbenoj dužnosti, proputovali skoro cijelu Europu od Istanbula, Bugarske i Makedonije, preko Budimpešte, Praga, Wroclawa u Poljskoj do Berlina i Londona te nastupili na velikim festivalima kao što su EXIT, Sziget, Elevate, Outlook, Soundwave, The Garden, Unknown, Hideout, Dimensions, Share, Terraneo, Hartera. Njihovi klupski nastupi su mashup svježih house, deep house, techno, bass, trap, drum’ n’ bass, UK funky, future garage, post dubstep, dnb, beats, footwork, juke i indie beatova.

Club Electric – pilot emisija o klupskoj kulturi – prilog o Il…

Funk Guru i phillipe pričaju o Illectricity Festivalu za Club Electric, novu emisiju elektroničke glazbe. Pozdravljamo se s vama za ovu godinu i pozivamo vas na Main Night: https://goo.gl/IqP64R

Posted by Illectricity Festival on Friday, December 11, 2015