Tetris
Tetris na zgradi!

Zgrada gradske vijećnice se u Tel Avivu u Izraelu tijekom noći pretvarala u ogromne video igre koje svi jako dobro poznajete – Tetris, Pong i Snake!

Tijekom kolovoza spomenuta zgrada (Tel Aviv-Yafo Municipality) blještala je u bojama igre koju svi znamo – Tetris. Kako to izgleda možete vidjeti u videu pri dnu. Izvan zgrade, na Rabin Square, postavljena su dva ogromna “joysticka” veličine 1,5 x 1,5 metara, s kojima ste kontrolirali padajuće cigle. Na bočnoj površini zgrade veličine 3.000 četvornih metara postavljeno je 480 višebojnih LED svjetala tako da je zgrada dobila pravi gamerski izgled.

Inače, igra je imala svoju svrhu, a to je najava nadolazećeg DLD Tel Aviv Innovation Festivala, koji će se održati od 26-29. rujna 2016. godine. Kažu kako je ovaj projekt bio izuzetno uspješan, jer su se igrači naguravali kako bi došli na red.

Podsjetimo, nešto slično održalo se i početkom godine u Puli gdje su stanari jedne zgrade sudjelovali u svjetlosnoj instalaciji. Pogledajte kako je to izgledalo ovdje.