Informacije objavljene u obavijesti medijima poslanoj 17.4.2014. pod subjectom Burn Residency Hrvatska – namješteno ili ne’, u kojem se više puta spominju projekt burn Residency, njegov službeni žiri, publika i natjecatelji, neprovjerene su i ne odgovaraju istini, ističe burn music&sport menadžer Bobo Delić.

Apsolutno su netočni navodi iz sporne obavijesti. Da je autor, prema uobičajenoj novinarskoj praksi, kontaktirao osobe i institucije nadležne za provedbu burn Residency natjecanja u Hrvatskoj te nam se službeno obratio za bilo kakav komentar, znao bi da je burn Residency, najveće globalno natjecanje talentiranih DJ-eva, proveden prema svim pravilima i procedurama jasno naznačenima na aplikaciji burn Residency, facebook stranice burn Energy Drink.

Proceduru natjecanja detaljno navodimo ovim putem:

Zainteresirani natjecatelji su na linku https://apps.facebook.com/burnresidency/, u periodu od 1.2. do 15.3. ove godine,  trebali prijaviti originalni DJ mix (u skladu s pravilima o prijavljenom mixu na spomenutoj aplikaciji) i njime privući/prikupiti što više glasova publike. Ovogodišnji  pravilnik natjecanja propisao je da će 20% prijava sa najviše glasova publike biti preodređeno za preslušavanje od strane sudačkog žirija. 20% prijava sa najviše glasova, po završetku glasanja, odabrano je kompjuterski prema programski zadanom algoritmu.

Hrvatski burn Residency tako je pred službeni žiri poslao ukupno 24 mixa sa najviše prikupljenih glasova publike, a hrvatski burn Residency žiri ove godine je o finalistima odlučivao u sastavu:

  • Marina Karamarko aka Miss Soulfly – DJ-ica i prošlogodišnja pobjednica burn Residency-a
  • Marko Ješovnik DJ YESH – DJ i osnivač popularnog klupskog programa Chew the Fat!
  • Ivana Nanut – predstavnica media, DJ-ica i novinarka sa dugogodišnjim iskustvom rada na svjetskoj showbiz sceni
  • Tomislav Dekanić – vlasnik kluba, riječke Stereo dvorane

Kod preslušavanja su se koristili globalno zadanom tablicom kriterija, jednakom za sve svjetske žirije:

  1. creativity / kreativnost =  grade 1-100
  2. commercial potential / komercijalni potencijal = grade  1-100
  3. technique / tehnika = grade 1-100
  4. track selction / odabir traka = grade 1-100

Upravo su pomoću ovih kriterija, između ponuđena 24 finalista tj. mixa, članovi žirija odabrali 5 najboljih.

Najboljih 5 mixeva odmah su zatim poslani na preslušavanje Carl Coxu i Pete Tongu, ovogodišnjim globalnim burn Residency mentorima, koji su odluku hrvatskog žirija službeno potvrdili – istaknuo je Bobo Delić iz burna, dodajući da se ovakvim obavijestima sam burn kao i internacionalni projekt burn Residency prikazuju u negativnom svjetlu, što njegovi zaposlenici i suradnici doživljavaju povredom svojih prava i interesa.