U novoj rubrici na UES portalu, koja će od sada ići jednom tjedno, u svakom izdanju ću vam skrenuti pozornost na dvije do tri stvari koje su bile prezentirane u aktualnoj epizodi emisije na Radiju808, a koje su me posebno zainteresirale.

To nipošto ne znači da je glazba koja nije ušla u tekst manje zanimljiva, nego više svjedoči o stanju uma i raspoloženju u trenutku pisanja teksta. Na primjer, upravo sjedim doma za kuhinjskim pultom, pijem čaj i kroz prozor gledam suncem obasjan dvorac obitelji Todorić. Romantika u zraku će sigurno utjecati na ovotjedni odabir.

Carlos Nilmmns & Niko Marks – Get By Me feat. Davina Bussey [Unreleased] – na 00:03:10

Vjerujem da je velik dio čitatelja barem čuo kultnu Happy Records (Underground Resistance sublabel) ploču iz 1992., “Don’t You Want It” na kojoj produkciju potpisuje Mad Mike Banks, uz vokal Davine Bussey. Zaista lijep vocal house piece kojem je Davinina izvedba zagarantirala status klasika.

Carlos Nilmmns je škotski producent koji trenutno živi u Francuskoj i jedan je od meni dražih gostiju emisije (ima odličan guest mix u sljedećoj epizodi, 12.02.). Često smo u kontaktu i redovito mi šalje svoje nove radove. Jedan od njih je kolaborativna stvar s detroitskim producentom Nicom Marksom (koji pod pojasom ima izdanja za labele kao što su React, R&S, Planet E, Subject Detroit i Puzzlebox između ostalih) pod imenom “Get By Me”. Teško sam sakrio oduševljenje kad sam vidio da je vokalni dio odradila ranije spomenuta Davina.

Postoje dvije verzije stvari i nekako mi je ušlo u naviku da puštam obje. Prva je Alternative Mix, house tune sa zaraznim grooveom i vokalom u tragovima, koji uz prilično reduciran i neutralan aranžman u odnosu na drugu verziju zvuči kao nešto što se lako može uklopiti u razne klupske situacije. Vintage Mix je pretpostavljam originalni miks. Emotivno intenzivnija, te aranžmanski bogatija i konkretnija verzija u kojoj kombinacija stringova i Davininog vokala rezultiraju vibeom ranije spomenutog klasika. Obje verzije su još uvijek unreleased, no dečki su u pregovoru s jednim prilično velikim i zanimljivim labelom.

Burek_01
CL Dawkins with Lavell Williams – Affirmation of Love [Pomalo DEMO] – na 01:19:30

Pytzek i Mislav su s ovim izdanjem nadmašili sami sebe. Mother label Burek polako ali sigurno nalazi svoje mjesto pod suncem pa su dečki odlučili proširiti familiju s dva sublabela – techno orijentirani Barba i nešto lakši Pomalo.

Pytzek je u srijedu bio prilično velikodušan u studiju i premijerno zavrtio (ako se ne varam) prvo izdanje labela Pomalo. Autor je Alex Israel, strojarski inženjer iz Detroita koji “Affirmation Of Love” potpisuje pod projektom CL Dawkins. Vokal je Lavell Williams, a ova iznimna kolaboracija je rezultirala elektronskim soulom koji će svidjeti i vašoj majci. Na ploči bi se trebali naći i neki zanimljivi remikseri, no više informacija o tome uskoro na Burekovom web siteu.

To je sve za prvi put, u iščekivanju nastavka posjetite www.jankinclzero.com gdje možete pronaći ranije epizode radijske emisije i razne druge snimke.

Jah bless,

Jan Kinčl Zero-

Comments are closed.